Agenda

Vanaf 30 september 2019 starten we met nieuwe activiteiten in de Wijkkamer Alandsbeek aan de Kokmeeuw 2. Hieronder zie je de programmering voor de eerste maand.                

Meer informatie over de activiteiten in dit schema? Klik door op de volgende titels:

Hoe werkt het?
Hierboven staan alle activiteiten kort vermeld in de agenda. De meeste activiteiten zijn inloop-activiteiten, je kunt gewoon komen als je zin hebt. Bij een paar activiteiten staat | OPGEVEN. Voor opgeven of vragen over een activiteit is dit het mailadres: activiteiten@buurkrachtalandsbeek.nl

Als je wilt meedenken of misschien meehelpen aan een activiteit is dit het juiste adres: vrijwilligersbuurkracht@gmail.com

Na deze eerste maand bepalen we aan de hand van de ervaringen/tips hoe we verder gaan met het programma. Op de hoogte blijven? Abonneer je op de website!

Daarnaast elke woensdag in de wijk:

Gratis Fitclub
Ismay Sleurink is een wekelijkse Fitclub begonnen. Elke woensdag staat ze om 18.00 uur klaar aan de Rietgors 1 om je te ontvangen. ‘We doen leuke oefeningen en het is voor alle leeftijden‘ vertelt ze. ‘Iedereen is hartelijk welkom, stuur wel even een appje.
Tijd: 18:00 – 19:00 uur
Plaats: speelveld Waarden/Rietgors
Kosten: gratis
Aanmelden: via app Ismay 06-38314494
Dierenvallei geopend
Op woensdagmiddag is de kinderboerderij in onze wijk geopend voor alle buren. De Dierenvallei bevindt zich direct naast schoolgebouw Atria. Kom eens een kijkje nemen!
Tijd: 14:00- 16:00 uur
Adres: Asschatterweg 36b

Zaterdag 31 augustus | Vleermuizenavond – voor alle leeftijden!
Buurkracht Alandsbeek organiseert in samenwerking met wijkgenoot Willem Berger een informatie- en beleef-avond over vleermuizen in Leusden. Willem Berger is vleermuiskenner en enthousiast lid van de IVN werkgroep vleermuizen. Hij organiseert o.a. de jaarlijkse wintertellingen. Hij start met een boeiende presentatie over het vleermuizenleven in Leusden. Hoe gaat het met de vleermuizen en hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze in aantal toenemen? Het zijn namelijk heel nuttige insecteneters, een beetje vleermuis eet zo’n 3000 muggen per nacht.
Rond zonsondergang neemt Willem ons mee naar buiten om vleermuizen te spotten. Hij gebruikt hierbij speciale apparatuur waarmee hij de geluidsgolven op kan vangen.

Tijd: zaterdag 31 augustus, inloop vanaf 19.00 uur, programma start om 19.30 uur
Plaats: MFC Atria, Asschatterweg 36B, Leusden
Opgave verplicht: buurkrachtalandsbeek@gmail.com
Prijs: tot 18 jaar gratis / € 7,50 / leden Buurkracht Alandsbeek € 5,- (inclusief koffie, thee, limonade)

Foto: Willem Berger actief bij de IVN

Zaterdag 13 juli | Excursie Volkstuin de Punt
Altijd al eens in de Volkstuin willen kijken? Vandaag kan het: wijkbewoners met een tuin op de Punt nemen je mee voor een sightseeing.  Hoe bevalt het hen daar, hoeveel tijd kost zo’n tuin én vooral: wat levert het je op?
Opgave: buurkrachtalandsbeek@gmail.com
Tijd/Plaats: we verzamelen zaterdag 13 juli om 13.00 uur op het veldje aan de Karekiet. Vandaar lopen we naar de volkstuinen en laten jullie de tuinen zien. Na een kop koffie/thee kun je zelf weten of je nog langer blijft of naar huis gaat.

Zondag 19 mei | Stekjes Ruilmarkt
Plantenasiel Seeds and cuttings‎ aan de Goudplevier 20 organiseert tussen 13:00 – 15:00 uur een stekjes ruilmarkt.  Heb jij stekjes die je graag deelt of ben je opzoek naar nieuw kroost? Kom jouw overbodige stekjes ruilen! Stekken van binnenplanten, moestuinplanten  en overige stekjes.  Alles is kosteloos.

Donderdag 16 mei | Ontmoetingsavond PGL Alandsbeek 
De Protestantse Gemeente Leusden (PGL) heeft in Alandsbeek drie wijk-contactpersonen. Zij organiseren samen met ds. Rob Doesburg een ontmoetingsavond aan de Grienden 32. De avond start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Thema: ‘Wie is mijn naaste?’
Informatie en opgave: pglalandsbeek@gmail.com

Zaterdag 20 april 2019 | Paaseieren zoeken
Tijd: 10:00 – 11:00 uur
Plaats: Speelveld tegenover Goudplevier 14 – 22
Kosten: € 1,50 per kind
Aanmelden en reacties: paashaasleusden@outlook.com

Op deze zaterdagmorgen mogen kinderen (vanaf 1 jaar) paaseitjes komen zoeken. Voor ouders, opa’s en oma’s staat de koffie klaar! Ook dit jaar ligt de organisatie in handen van de buurtjes Hilde Brombacher en Irene de Moree.

Zaterdag 23 maart 2019 | Wijk opschonen
Voor informatie: zie de berichten

Vrijdag 8 maart 2019 | Buurtborrel ‘Operatie Renovatie’
Tijd: 17:00 – 19:00u.
Plaats: speelveld Beemden- Goudplevier (veld met de schommels)
Graag vooraf aanmelden via buurtborrelalandsbeek@gmail.com
Deze borrel wordt ons aangeboden door Amvest en MVGM, in overleg met Huurdersbelangen Vereniging Alandsbeek en wijkvereniging Buurkracht Alandsbeek.

10 februari 2019 | Gluren bij de Buren
Krooneend 7. Optredens van Nimfe Vocalis om 12:00  13:30  15:00 uur. ‘Een a capella vrouwenkoor dat ontstaan is uit het nimfenkoor  van de Leusdense opera Il Bosco dell’ amore. Zij wilden dit vervolgen. Primeur!’
Voor het hele programma van Gluren bij de Buren klik hier