Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls

28 november | 15:00 - 16:30

Elke maandagmiddag ben je welkom voor een kop koffie, thee en ontmoeting met anderen.
Tijd: 15.00 – 16.30 uur (vandaag graag om 15.00 uur aanwezig zijn)
Locatie: Wijkkamer Alandsbeek, Kokmeeuw 2


Vandaag bij een kop koffie of thee: Gesprek met elkaar in het kader van Nederland Leest, over ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls. Tijdens de maand november is dit boek gratis af te halen bij de bibliotheek (schrijven ze, maar misschien moet je er snel bij zijn…). Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Fijn als jullie het boek allemaal gelezen hebben zodat we met elkaar over het boek kunnen praten. Gespreksleiding aanwezig. Leuk als je komt.
Fijn als je het vooraf even doorgeeft: activiteiten@buurkrachtalandsbeek.nl

Meer informatie over het boek, het krijgen van het boek en Nederland Leest is te vinden op internet via o.a. deze link


Nederland Leest dit jaar in het teken van Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls

Nederland Leest (november 2022) gaat over het ouder worden in deze tijd: we worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Oud worden willen we allemaal, maar tegen het proces van ouder worden kunnen we best opzien; het ouder worden van onszelf en het ouder worden van de mensen in onze omgeving. Hoe word je op een fijne manier ouder? Hoe blijf je fit en vitaal? En hoe zorg je ervoor dat je in elke levensfase contact houdt met je medemens? Voor de nieuwe editie van Nederland Leest wordt in november het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls in een nieuw jasje gestoken, inclusief een grootlettereditie en een editie in makkelijke taal. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, en deelnemende scholen geven het boek van Nederland Leest Junior cadeau aan leerlingen.
Nederland Leest is een initiatief van de CPNB in samenwerking met de VOB (Vereniging Openbare Bibliotheken). Vanaf 2021 worden alle CPNB campagnes mede mogelijk gemaakt door NBD Biblion

Mevrouw mijn moeder
Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland.  Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen. Mevrouw mijn moeder is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.

Yvonne Keuls: ‘Mijn moeder staat centraal in dit boek, dat zo prachtig aansluit bij het thema Oud worden, jong blijven. Ze weigerde naar een bejaardentehuis te gaan: ouder worden zou zij wel even op haar eigen manier doen. Er is geen groter goed dan waardig oud te mogen worden, op je eigen voorwaarden.’

(Tekst: https://bibliotheekblad.nl)

Gegevens

Datum:
28 november
Tijd:
15:00 - 16:30