Speurtocht staat klaar!

 

 

Dat was gezellig: we hebben vanmiddag de Paasspeurtocht door de wijk uitgezet. We hebben ons best gedaan om de eieren goed te verstoppen: niet al te makkelijk voor de oudere kinderen en niet ál te moeilijk voor de jongere. We wensen iedereen een vrolijk Pasen en veel plezier bij het eieren zoeken! Groetjes  van Tessa, Ziggy en Fleur.

Corona hulp in gemeente Leusden

Op de site van Sociaal Plein Leusden staat een heel uitgebreid overzicht van hulp, tips en mooie acties in verband met Corona. Ook voor bijvoorbeeld mantelzorgers, financiële hulp of ‘thuis met kinderen’.  https://sociaalplein-leusden.nl/corona-hulp/

Hulp regelen of aanbieden
Je hulpvraag of hulpaanbod kun je vanaf deze week ook via bijgevoegd formulier indienen: https://sociaalplein-leusden.nl/corona-hulp-regelen-aanbieden/

bloom, blossom, bud

Psychische steun in Corona tijd
Deze periode is voor veel mensen stressvol.
Heb je psychische klachten, dan kan dit nog extra gelden.
Tips:
•Leef volgens een vaste structuur. Sta op tijd op en ga op tijd naar bed. Kies een plek in huis om te werken en neem pauzes.
•Lees een boek of volg een online cursus.
•Zorg voor jezelf: eet gezond, beweeg, pak daglicht.
•Volg op een paar vaste momenten nieuws over Corona, niet de hele dag door.
•Zoek afleiding. Bijv. met meditatie of een ontspanningsoefening of ga opruimen en/of schoonmaken
•Volg op social media alleen positieve pagina’s.
Hulp en lotgenoten vind je o.a. op www.wijzijnmind.nl of bel Mind Korrelatie via: 0900-1450.Paasspeurtocht door de wijk


Gezinsactiviteit met Pasen

Op 11, 12 en 13 april is door Tessa, Ziggy en Fleur een speciale Paasspeurtocht uitgezet door de wijk. Op 20 locaties in de wijk is een paasei verstopt. Met het vinden van de eieren verzamel je letters. De letters geven samen de oplossing.
De speurtocht is geschikt voor kinderen van 4 – 12 jaar. Jonge kinderen kunnen nog niet kaartlezen en met de letters spelen. Maar op een bepaalde plek naar een ei zoeken vinden ze vaak heel leuk. Oudere kinderen die zelf kaart kunnen lezen zouden de speurtocht zelfstandig kunnen doen.
‘Doe je drie minuten over 1 ei dan ben je een uur onderweg’ vertellen de makers. ‘Maar het kan vast sneller. We vinden het belangrijk dat het ook voor wat grotere kinderen nog uitdagend is. Met hele kleintjes heb je aan de halve route genoeg. Dan ga je gewoon alleende eieren zoeken.’

Coronaproof
Over deze activiteit is nagedacht: als iedereen zich aan de regels houdt is het coronaproof. Dit zijn de regels:
– Raak de eieren niet aan.
– Houd afstand van andere groepjes. Bij deze speurtocht kan dat prima. De zoeklocaties liggen een stuk uit elkaar. Zie je dat er al mensen zijn op je volgende plek, wacht dan gewoon even tot ze klaar zijn. En ga niet allemaal tegelijk op zondagmiddag…

Kleurenprint
Het enige dat je voor deze speurtocht nodig hebt is een goede kleurenprint van onderstaande pdf en een pen. Heb je zelf geen kleurenprinter en ken je ook niemand die daarbij helpen kan? Neem de pdf mee op een stick en laat hem printen bij Druk-Store (Biezenkamp) of Kopie&Druk (Hamershof).
Overigens kun je de pdf natuurlijk ook op je telefoon bekijken.
Klik hier voor de pdf

We horen graag iets terug over wat jullie van de Paasspeurtocht vonden! 
Reacties aan buurkrachtalandsbeek@gmail.com

Nieuwe groepsapp: Sociaal Alandsbeek

Samen staan we sterker
De afgelopen jaren hebben we als Wijkvereniging gewerkt aan de interne communicatie in de buurt. Als één van de weinige wijken van Leusden hebben we daardoor een vrij uitgebreid netwerk om onderling met elkaar te kunnen communiceren. In een tijd als deze merk je hoe prettig dat is: als het nodig is weten we elkaar snel te vinden.
We kunnen binnen een dag een hulplijn opzetten of oproepjes plaatsen die vaak heel snel door anderen worden beantwoord. Soms gaat het om heel simpele dingen: vandaag nog heeft iemand via Facebook haar sleutels terug gevonden.

Delen zonder Facebook
Veel communicatie gaat momenteel via Facebook. Maar een grote groep mensen heeft niets met Facebook en wil wel dingen kunnen delen met de buurt. Daarom starten we vanaf vandaag de Sociaal Alandsbeek Groepsapp. Met dank aan Irene de M. die de groep wil gaan beheren.

Ben je blij met Buurkracht? Steun ons dan alsjeblieft door lid of donateur te worden! We hebben uw of jouw steun namelijk heel hard nodig om verder te kunnen de komende tijd. Klik even door op lid of donateur worden.

Welkom bij de Sociaal Alandsbeek Groepsapp!

Deze groepsapp is ontstaan vanuit de behoefte om makkelijker contact te kunnen leggen met buurtgenoten.
In Sociaal Alandsbeek kun je berichten plaatsen over bijvoorbeeld: een pan soep die je teveel hebt en wilt delen, sleutels die gevonden zijn, een hond die eenmalig een uitlaat-baasje zoekt, het lenen van tuingereedschap voor een klus, hulp bij het verplaatsen van een meubelstuk.
Ook kondigen we via deze app wijkactiviteiten aan.
Commerciële berichten (verkopen, adverteren) en klaagberichten (huisvuil, hondenpoep etc.) zijn niet toegestaan.
Graag alleen reageren op een bericht als je iets relevants hebt toe te voegen. Kan het privé aan de zender van het bericht? Doe dat dan liever. Zo blijft de app overzichtelijk.
We vinden het belangrijk om elkaar binnen deze app op een sociale, respectvolle manier te benaderen en te behandelen. Gebeurt dit niet dan word je eenmalig, persoonlijk gewaarschuwd. Na 1 waarschuwing word je verwijderd uit deze groepsapp.

Aanmelden voor de Sociaal Alandsbeek Groepsapp kan via dit emailadres: sociaal@buurkrachtalandsbeek.nl
Bij opgave graag je naam en straatnaam en mobiele nummer vermelden.

Belangrijk! Voor verdachte situaties kun je terecht in de WAP, WhatsApp buurtpreventie http://www.buurkrachtalandsbeek.nl/wijkvereniging/buurtpreventie-2/
Daarin kijkt de wijkagent mee. Dit is niet het geval bij deze Sociaal Alandsbeek Groepsapp.

Wij verwelkomen je graag in de nieuwe Sociaal Alandsbeek Groepsapp!

Hartelijke groet, Irene
Beheerder van de Sociaal Alandsbeek Groepsapp – Buurkracht Alandsbeek


We gaan op Berenjacht

Ook in Alandsbeek en omstreken is de Berenjacht nu echt begonnen…


Karen Schipper is beheerder van de Facebook-pagina ‘Berenjacht in Leusden‘.
Ze legt uit: “Alle kinderen zijn verplicht thuis en dat valt niet altijd mee. Zonder de Corona-regels geweld aan te doen is er nu Berenjacht! Een spel waarbij kinderen Leusden ingaan, op zoek naar beren.

Overgewaaid uit Australië is het spelletje gebaseerd op het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, dat al in 1995 werd geschreven door Michael Rosen en Helen Oxenbury.

De regels: ga alleen met het gezin of broertjes en zusjes op pad. Of met vriendjes en vriendinnetjes waar je op straat ook mee mag spelen. Houd altijd 1,5 meter afstand tot anderen.

En Leusdenaren, helpen jullie mee? Zet een beer voor je raam!”

Met dit formulier kun je de beer registreren. Dan komt hij op de google-knuffelbeer-kaart.
Karen Schipper: “Alleen even je straatnaam en eventueel huisnummer invullen en hoppa je beer is beroemd, wordt toegezwaaid en krijgt kushandjes. Kortom alles wat een beer zich kan wensen voordat hij weer op een stoffige zolder of in de kwijlhandjes van een kleuter belandt. A happy bear is a famous bear. Happy Hunting.”

Meer lezen over de Berenjacht? Hier een leuk en informatief artikel van