Paas fotobooth

Eens iets heel anders met Pasen: een Paas fotobooth, aangeboden door Haagsche Bluf Ballon. Je kunt hem vinden aan de Kokmeeuw.
Heb je al eens in een paasmand gezeten? Het kan vanaf nu. Neem je vrienden of gezin mee en maak er een leuke foto van.
Een fotobooth is een gecreëerd plekje waar je een foto kunt nemen, van jezelf of met anderen, in een gezellig fotoframe.
Graag instappen via de kant van de camper. In de struik staat een bekertje met wat accessoires. Je kunt natuurlijk ook je eigen versiering meenemen.

Hele fijne en gezellige Paasdagen!

Binnenkort wijkschouw

Binnenkort gaat de gemeente de wijk door om te kijken naar letterlijke en figuurlijke struikelpunten.
De jaarlijkse wijkschouw - Wijkplatform ZeebuurtJe kunt hierbij denken aan:
– losliggende tegels en stenen
– gevaarlijke verkeerssituaties
– beschadigingen aan verkeersborden e.d.
– problemen rond gemeenteperken en -paden
– handhaving erfgrenzen
– opslag van spullen/rommel buiten (naast of  achter) de tuin

Als wijkvereniging mogen we meelopen en zaken inbrengen. Mocht je nog een goede tip hebben, mail deze voor a.s. dinsdag 20.00 uur aan: buurkrachtalandsbeek@gmail.com

Alleen wonen, samen eten

In Wijkkamer Alandsbeek houden we wekelijks een kleine eettafel.
Op dit moment dineren we met een wisselend gezelschap van maximaal 4 mensen (inclusief degene die gekookt heeft). Als we lopen dragen we een mondkapje en we zitten vrij ver uit elkaar.
De gasten zijn mensen die alleen wonen en het prettig vinden om soms samen met anderen te eten. De gemeente heeft ons enkele maanden geleden toestemming gegeven om, speciaal voor ‘alleen-woners’, door te gaan met de eettafel. Zonder het dagelijks gezelschap van huisgenoten kan de corona-situatie namelijk extra vervelend zijn. Zeker als je voornamelijk thuis werkt of juist geen werk hebt. Zo nu en dan samen eten en bijpraten doet elk mens  goed!
Het gaat expliciet niet om een 75+ eettafel voor ouderen. De leeftijd van de huidige bezoekers ligt tussen de 50 en 75 jaar.
Durf je het aan, gun jezelf dan eens een gezellige maaltijd met anderen.

Heb je misschien interesse?
Stuur een mailtje naar Fleur: buurkrachtalandsbeek@gmail.com|
Als bezoeker hoef je overigens niet in de wijk te wonen. Er zijn al meerdere gasten van buiten Alandsbeek die regelmatig mee eten. De maaltijden zijn op donderdag of vrijdag. We rekenen per maaltijd € 7,50 voor leden en € 10,- voor niet- leden.

Vervoer vaccinatie

Sommige ouderen zitten omhoog wat betreft het vervoer van en naar de vaccinatie-locatie. De locaties variëren nogal. De één kan in Amersfoort terecht, anderen moeten naar Houten, Ede of Barneveld.
In Leusden zijn best vrijwilligers die (tegen kleine vergoeding) mensen willen rijden en begeleiden. Misschien bent u of ben jij wel zo iemand?

In overleg met o.a. Buurkracht Alandsbeek treedt Huiskamer van Leusden momenteel op als centrale bemiddelaar op dit vlak.
Dus: zoek je vervoer OF wil je je diensten aanbieden? Lees onderstaande folder.

TIP: informeer eens bij ouderen in je buurt of ze gaan vaccineren en vervoer hebben. Mochten ze problemen hebben met vervoer, verwijs hen naar Huiskamer van Leusden.

Nieuwtjes van de week


Zwerfafval Strooptocht – 05/02/21

Vanmiddag hebben we de hele wijk geschoond van zwerfafval. Er deden uiteindelijk maar liefst 20 kinderen en 9 ouders mee!
We danken al die geweldige kinderen en natuurlijk Arie Afval voor zijn enthousiasme en de quiz die hij met ons deed. Fijn dat we de materialen en Arie mochten lenen van Opgeruimd Leusden.
We vonden het heel leuk om weer eens iets ‘samen’ te kunnen doen als wijkvereniging!

Piet van Delden verlaat de wijk – 04/02/21


Onze oudste wijkbewoner, PIET VAN DELDEN (97) is vandaag vertrokken naar Woonzorgcentrum Sint Joseph in Achterveld. Buurtjes vormden een enthousiaste 1,5 meter-erehaag om hem uit te zwaaien.

Natuurlijk reed Piet nog een paar keer extra langs om deze geweldige ervaring al toeterend te herhalen.


Oud-spoorwegman Piet hoorde bij de eerste bewoners van de wijk begin jaren ’70. Hij werd onder andere bekend door het eigenhandig aanleggen van zijn ‘Hof van Delden’ in het plaatselijk plantsoen. Ook was hij een trouwe bezoeker van Wijkkamer Alandsbeek: wekelijks kwam hij op de koffie, at regelmatig mee met de Aanschuiftafel en trakteerde ons daarbij op zijn liederen en verhalen.
We danken, mede namens Piet, alle lieve buren die hem de laatste jaren en vooral de afgelopen periode hebben ondersteund en bijgestaan in het dagelijks reilen en zeilen. Het is echt geweldig wat jullie allemaal voor Piet hebben gedaan.

Grote waardering
Dat veel mensen Piet kennen en waarderen werd ook duidelijk uit de enorme hoeveelheid Facebook-reacties op zijn vertrek. En heel persoonlijke zoals deze:

(Bonnie van Vught) ‘Een levende legende en een prachtig, lief, kritisch, vrolijk mens, Ik gun iedereen een Piet van Delden in z’n leven! Bedankt voor je fijne verhalen tijdens het koffiedrinken in de Bron en uiteraard je deelname aan de pubquiz. Succes op je nieuwe stek!’

(Karen Louise, USA) ‘Piet is so loved! When I was a child my family lived next door to Piet and Coby for four years . My father was at Camp New Amsterdam in Soest with the US military. These were some of the best years of my life! Piet has been one of the most important influences in my life. We have been able to return to the Netherlands and visit him three times. This past summer I wrote a children’s book and I dedicated it to him. I promised Piet I would come to NL to help him celebrate his 100th birthday! Piet is my hero!’

Lieve Piet, we wensen je een goede tijd in Sint Joseph!

Bestuur Buurkracht Alandsbeek & vrijwilligers Wijkkamer Alandsbeek