Terzijde Archief

Informatieavond ‘Alles over isoleren & subsidie’
Maandag 2 december 2019 | 19.30 – 22.00 uur | Huis van Leusden

Wilt u besparen op uw energierekening? Door uw woning te isoleren wordt minder energie verbruikt, gaan uw energiekosten omlaag en wordt het wooncomfort groter. Isoleren de belangrijkste eerste stap als het gaat om het verduurzamen van een woning en is nu extra aantrekkelijk door een interessante subsidieregeling.

Op maandag 2 december 2019 start de gemeente Leusden haar vernieuwde campagne IkWilWatt met een informatieavond over isoleren en de mogelijkheden om hiervoor een subsidie aan te vragen. Ook zijn Leusdense energiegidsen aanwezig.

Klik voor informatie over het programma op deze LINK

Activiteiten in april en mei

De wijk is in beweging. Het is leuk om te zien dat buren zelf initiatieven nemen waar anderen aan mee kunnen doen.

Zo kunnen we binnenkort weer paaseitjes zoeken in de wijk. Ook is er een ruilmarkt voor stekjes én kun je elke woensdag meedoen aan de Fitclub van Ismay.

Zou het door het voorjaar komen?

Kijk voor meer informatie over deze activiteiten in de agenda.

Burensteun voor afscheid Ekow
Help mee en doneer voor een ticket

Onze markante wijkgenoot Ekow Sey is overleden. Op woensdag 27 maart is er een afscheidsdienst om 14.00 uur in de Marcuskerk, Asschatterweg 23 te Leusden.
U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Als u een bloem of bloemen meeneemt: we kiezen voor warm rood, geel en groen, de kleuren van de Ghanese vlag.
Het is voor de familie van Ekow uit Ghana heel lastig om bij de uitvaart aanwezig te zijn. De reiskosten hiervoor kunnen zij niet opbrengen. Veel mensen kenden Ekow van het voorbijgaan. Toch was de kring rondom hem erg klein. Als buren doen we ons best om zijn zoon Michael over te laten komen voor het afscheid van zijn vader.

Wil je bijdragen aan de reiskosten van zoon Michael om voor de begrafenis over te komen uit Ghana? Er is iemand gevonden die de kosten van het ticket voor wil schieten.
Je kunt je gift storten op de rekening van Buurkracht Alandsbeek: NL81 INGB 0006 5572 17 o.v.v. gift Ekow. Je kunt het geld ook in een gesloten enveloppe meenemen naar de uitvaartdienst. In de hal van de Marcuskerk plaatsen wij een doos voor alle donaties. We beloven zorgvuldig met de giften om te gaan en achteraf rekenschap te geven.

Namens ‘de buren’, Fleur de Velde Harsenhorst

 

Samen de wijk opschonen?

Zaterdag 23 maart is het weer Landelijke Opschoondag. Hoe mooi zou het zijn wanneer we ook in onze wijk even flink aan het schonen zouden gaan. Op dit moment zie je ze nog prachtig liggen: de bekertjes, wikkels, pakjes, zakken, flessen, blikjes…

We zouden zaterdag tussen 10.00 – 11.30 uur samen aan de slag kunnen gaan.
Voor materiaal kunnen we als wijkvereniging zorgen.
Doe je mee? Geef je op: buurkrachtalandsbeek@gmail.com

Het gaat door als we minimaal 8 opgaven hebben van volwassenen en kinderen uit de wijk. En als iemand aanbiedt dat we onderweg een keer koffie en limonade krijgen!

Landelijke Opschoondag 23 maart: heel Leusden schoon, doe je mee?

 

Gluren bij de Buren ook in Alandsbeek | 10 februari 2019

Op zondag 10 februari kan in heel Leusden weer ongegeneerd gegluurd worden. Gluren bij de Buren is het huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. De huiskamers van Leusden  veranderen voor een dag in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten. Kies een wijk, struin de straten af en ontdek livebands, singer-songwriters, dansers, theatermakers of andersoortige podiumdieren. De acts spelen tussen 12:00 en 17:00 uur meerdere optredens van 30 minuten welke je gratis kunt bezoeken.

Gluren in Alandsbeek
In Alandsbeek vinden optredens plaats van Nimfe Vocalis.
Dit is een a capella vrouwenkoor dat ontstaan is uit het nimfenkoor van de Leusdense opera Il Bosco dell’ amore. De zangers wilden dit graag vervolgen. Primeur!

Optredens van Nimfe Vocalis om  12:00  13:30  15:00 uur
Plaats: Huiskamer Krooneend 7

Voor het hele programma van Gluren bij de Buren klik hier