Cultuur bij je Buur 2020


Voorstellingen, workshops, exposities en optredens op onverwachte plekken. Dat is ‘Cultuur bij je Buur’. Muzikanten, koren, dansers, theatermakers, bands, verhalenvertellers, fotografen, kunstschilders, beeldhouwers en culinaire kunstenaars laten zien wat ze kunnen. Op verrassende en bijzondere plekken in de buurt. Bijvoorbeeld een huiskamer, een tuin, de Liniedijk, een speelveldje, een restaurant, school of de Dierenvallei.

Zondag 27 september is er voor jong en oud een hoop te beleven. De hele middag zijn er allerlei leuke optredens, voorstellingen, workshops en exposities. Als bezoeker kies je wat je aanspreekt en trekt rond van locatie naar locatie. Het hele programma is openbaar en gratis. De eerste gastlocaties én artiesten hebben zich al gemeld. Maar er kunnen er zeker nog meer bij.

Meedoen als locatie? Wil je op zondag 27 september een tuba in je tuin, een komiek in je keuken, een workshop in je garage of beschik je over ruimte voor een kleine expositie? Meld je locatie dan snel aan! We vragen plek voor minimaal 8 bezoekers, binnen of buiten. Je krijgt geen vergoeding, alles gaat met gesloten beurzen. In overleg kijken we welke artiest het beste bij jouw locatie past.

Laat je zien en horen! Kun jij zingen, dansen, muziek maken, goochelen, een verhaal vertellen of heb je iets gemaakt dat je wilt delen? Meld je dan snel aan als artiest, kunstenaar of workshopleider. Optredens duren minimaal 20 en maximaal 30 minuten. Wij koppelen jou aan een geschikte locatie waar je optreden, expositie of workshop goed tot zijn recht komt. Je krijgt hiervoor geen vergoeding, maar wél eeuwige roem en een geïnteresseerd publiek natuurlijk!

Informatie of aanmelden
Meer weten of aanmelden als gastlocatie en/of als artiest? Dit kan t/m 20 juni 2020 Mail cbjb.Leusden@gmail.com en we praten verder.

Waarom ‘Leusden Oost’ en wat valt daar onder?
Vanuit Wijkkamer Alandsbeek ontstond het idee om het festival Cultuur bij je Buur te organiseren.
We starten dit jaar met een cirkel rond Alandsbeek: de wijken Rozendaal, de Wetering, Valleipark, Alandsbeek en delen van Hamersveld, Noordwijck, Langenbeek en het buitengebied. Als het een succes wordt gaan we volgend jaar groter.
De projectgroep bestaat daarom ook uit bewoners van Rozendaal, de Wetering, Valleipark en Alandsbeek.

Meedoen als vrijwilliger
We zoeken nog mensen die willen helpen bij het verspreiden van de programma-folders eind augustus. Ook op de festivaldag van 27 september hebben we een leuk team nodig. Of misschien heb je interesse in deelname aan de projectgroep, we horen het graag!
Mail de projectgroep: cbjb.Leusden@gmail.com

Goed idee? Fonds Samenlevingsinitiatieven! - Sociaalplein LeusdenFonds Samenlevingsinitiatieven
ondersteunt de promotie van het festival Cultuur bij je Buur.