Bewonersinitiatieven

Tijdens de oprichtingsvergadering van Buurkracht Alandsbeek in 2014, bruiste het van ideeën voor de wijk.


Werkgroepen

Sommige plannen werden direct in actie omgezet. Zo ontstond de Werkgroep Groen, was er een periode de Werkgroep Verkeer en functioneerde een aantal jaren de Werkgroep Duurzaam.  In 2018 werden de Werkgroep Biologische Streekproducten en Werkgroep Minibieb opgericht.


Aanschuiftafel

In 2017 en 2018 organiseerden we maandelijks de Aanschuiftafel voor buren in Atria. Deze maaltijden werden verzorgd door Fatma Eryilmaz. Jammer genoeg heeft zij hiermee moeten stoppen. We zoeken daarom nieuwe mensen die hun schouders willen zetten onder deze succesvolle activiteit. Door een aantal buren wordt deze gezellige maaltijd momenteel echt gemist.


Feestjes
Sinds jaar en dag vieren we in de wijk al feestjes als Paaseitjes zoeken, Sint Maarten en Halloween.  Enthousiaste buren nemen jaarlijks het initiatief om deze activiteiten te organiseren en laten slagen. Zin om een keer mee te helpen? @Mail het bestuur.


Nieuwjaarsborrel

De afgelopen jaren organiseerden we als buren een Nieuwjaarsborrel voor de wijk in Atria. ZZP-ers konden zich hier presenteren en we genoten van muzikale optredens van buren. In jaar 2019 verviel de nieuwjaarsborrel maar hielden we een buurtborrel (vooral voor de skidakwoningen) op 8 maart.


Theater Terras
In de zomers van 2017 en 2018 zorgden we i.s.m. Theater Terras Amersfoort en Leuker Leusden voor twee producties in onze wijk. Mooie optredens in de open lucht, heerlijke avonden met elkaar.


 

Word lid  van Buurkracht Alandsbeek en steun daarmee de initiatieven!