Afvalstation Alandsdam

Alandsdam 17-02-2019 | 21:30u.

Afgelopen week ontstond een discussie op onze facebookpagina over het afvalstation aan de Alandsdam. Regelmatig kunnen mensen hun afval daar niet kwijt omdat de bakken vol zitten. Papier, flessen en PMD worden door sommigen gewoon naast de containers gezet. Geen fraai gezicht voor een entree van onze wijk. En is de container voor het restafval vol dan merk je dat pas nadat je betaald hebt, heel frustrerend.

Bewoners kwamen met goede feedback en suggesties voor verbetering.

Capaciteit aanpassen
Beseft de gemeente bijvoorbeeld dat dit station door veel mensen uit andere wijken gebruikt wordt? Door haar ligging aan een hoofdweg is het voor veel passanten een ideale plek om onderweg met de auto even het afval weg te brengen. De capaciteit zou daar op aan moeten worden gepast!
Deze opmerking hebben we als Buurkracht inmiddels doorgespeeld naar onze contactpersoon bij de gemeente. Zij gaat dit intern bespreken.

Wat je zelf kunt doen
Er zaten ook suggesties bij voor ons als gebruikers zelf. Zit de bak vol? Ga even een halve straat verder, het station bij Jacco’s heeft zelden problemen. En zet je papier gewoon aan de weg op de ophaaldag. Dat scheelt een hoop volume in de bak.