Workshop bonbons maken: voor herhaling vatbaar!

Tekst en foto: Karin Riethoven

Op 20 februari kwamen we met acht deelnemers in de Wijkkamer bij elkaar voor een workshop bonbons maken van Ellen Diels. Zij leerde het vak zelf van een van de beste patissiers, en bracht nu haar kennis over op ons.

Met een duidelijke uitleg nam ze ons stap voor stap mee in het proces. Zie liet zien hoe je het knapperige chocoladelaagje om een bonbons krijgt (dat heeft te maken met de kristallen in de gesmolten chocola), hoe je het mengsel maakt voor een truffel (boter, slagroom en vanille), en hoe je gesmolten chocolade warmer of kouder maakt. Afkoelen doe je door het mengsel op een koude ondergrond te leggen om het dan te tempereren. Opwarmen kan met de magnetron of gewoon met een ouderwetse föhn.

Gelukkig had Ellen al wat voorbereidend werk gedaan, anders had de workshop minstens vijf uur geduurd! Daardoor konden wij meteen aan de slag met het maken van truffels, chocoladereepjes en bonbons, in zowel melk- als pure chocolade.

Dank Ellen, het was een zeer geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar!

___________________________________________________________________________

Zou jij bovenstaande workshop ook wel eens willen doen? Mail het ons. Bij voldoende interesse geeft Ellen hem graag nog een keer.

Workshops van Ellen Diels waarvoor je je dit voorjaar nog kunt aanmelden: