15jun14:0016:00Energiemarkt AlandsbeekZaterdag 14.00 - 16.00

Informatie

Vandaag is iedereen van harte welkom op de Energiemarkt, georganiseerd door het Buurtteam Duurzaam Alandsbeek. We treffen elkaar op het veldje “bij de band” voor de Wijkkamer.

Op de energiemarkt zijn diverse kraampjes ingericht, waar je informatie vindt over energiebesparing en verduurzaming van de woning

Wat kan je op de energiemarkt vinden?

 • Informatie over de lopende collectieve inkoopactie vloer- en spouwmuurisolatie

  De isolatiebedrijven AZ-isolatie en Van de Bunt presenteren zich. Je kunt de materialen zien waarmee ze hun isolatiemaatregelen uitvoeren. Uiteraard beantwoorden ze graag je vragen hierover.

  Bij de kraam van de Skidakwoningen én bij de kraam van de ruimtewoningen kun je je inschrijven voor deze collectieve isolatieactie!! Het Buurtteam verstrekt jouw gegevens aan beide bedrijven, waarna ze contact met je opnemen voor een huisbezoek.

 • Informatie financiering en subsidies: Folkert Looij (zie onderstaand bericht).
 • Willem Eelman van Klimaatmissie NL
  Willem laat zien onder meer zien hoe belangrijk het ventileren van je woning is, nadat deze is geïsoleerd.
 • Maak kans op een gratis maatwerkadvies van Eric Dekker (gecertificeerde energieadviseur) voor jouw woning. Aan het einde van de middag trekken we het winnende lot. Jouw persoonlijke lot maak je zelf door je naam en e-mailadres in te vullen.
 • Documentatie ontwikkeld specifiek voor de skidak- en de ruimtewoningen, gebaseerd op inspecties en metingen in meerdere woningen.
 • Kom een lekker ijsje halen bij de ijscobar van Jacco’s. Martijn Kraa schenkt je graag een kop koffie, thee of ranja in.


Hoe financier ik   de verduurzaming van mijn woning?

Het verduurzamen van je woning kost geld, maar levert ook geld op. De ene maatregel is kostbaarder dan de andere en niet iedereen heeft de mogelijkheid om dat in één keer te betalen. Gelukkig zijn hiervoor subsidies beschikbaar en bestaan er diverse financieringsmogelijkheden. Zo kun je je hypotheek verhogen, maar ook tegen een gunstige rente een lening afsluiten, die specifiek in het leven is  geroepen om energiebesparende maatregelen mee te betalen. Voor iedere portemonnee zijn er mogelijkheden.

De gemeente heeft Folkert Looij, een onafhankelijk financieel adviseur met jarenlange ervaring, in de arm genomen. Bewoners kunnen gratis bij hem terecht voor de financiële vraagstukken gerelateerd aan een voorgenomen verduurzaming. Dus heb je vragen of wil je even sparren? Folkert denkt graag met je mee. Je kunt een afspraak maken via info@folkertlooij.nl of 06- 207 27 994.
Hij is eveneens aanwezig op de energiemarkt, die Buurtteam Duurzaam Alandsbeek organiseert op zaterdagmiddag 15 juni.

Contact: info@duurzaamalandsbeek.nl

Bekijk ook de website van Duurzaam Alandsbeek: Home – Duurzaam Alandsbeek (buurkrachtalandsbeek.nl) en het spreekuur van Duurzaam Alandsbeek.

Tijdstip

(Zaterdag) 14:00 - 16:00(GMT+02:00)

Lokatie

Speelveld voor Wijkkamer Alandsbeek

Kokmeeuw 2