15jun14:0016:00Energiemarkt AlandsbeekZaterdag 14.00 - 16.00

Informatie

Vandaag is iedereen van harte welkom bij de Energiemarkt Alandsbeek. Deze vindt plaatsin de buitenlucht bij Wijkkamer Alandsbeek.

Allerlei deskundigen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden die te maken hebben met energiebesparing en verduurzaming van de woning. Ook is er documentatie van de ervaringen die bewoners in de wijk inmiddels hebben opgedaan (met duurzaamheidsaanpassingen en aannemers) én van onderzoeken die zijn uitgevoerd door diverse bewonersgroepen.

Wat kan men tijdens de energiemarkt verwachten?

  • Collectieve inkoopactie: de twee geselecteerde isolatiebedrijven, met de materialen voor vloer- en spouwmuurisolatie. Bewoners kunnen hiervoor nog intekenen.
  • Informatie financiering en subsidies: Folkert Looij (zie onderstaand bericht).
  • Willem Eelman van Klimaatmissie NL
  • Documentatie speciaal ontwikkeld voor de woningen in Alandsbeek.


Hoe financier ik   de verduurzaming van mijn woning?

Het verduurzamen van je woning kost geld, maar levert ook geld op. De ene maatregel is kostbaarder dan de andere en niet iedereen heeft de mogelijkheid om dat in één keer te betalen. Gelukkig zijn hiervoor subsidies beschikbaar en bestaan er diverse financieringsmogelijkheden. Zo kun je je hypotheek verhogen, maar ook tegen een gunstige rente een lening afsluiten, die specifiek in het leven is  geroepen om energiebesparende maatregelen mee te betalen. Voor iedere portemonnee zijn er mogelijkheden.

De gemeente heeft Folkert Looij, een onafhankelijk financieel adviseur met jarenlange ervaring, in de arm genomen. Bewoners kunnen gratis bij hem terecht voor de financiële vraagstukken gerelateerd aan een voorgenomen verduurzaming. Dus heb je vragen of wil je even sparren? Folkert denkt graag met je mee. Je kunt een afspraak maken via info@folkertlooij.nl of 06- 207 27 994.
Hij is eveneens aanwezig op de energiemarkt, die Buurtteam Duurzaam Alandsbeek organiseert op zaterdagmiddag 15 juni.

Contact: info@duurzaamalandsbeek.nl

 

 

 

 

 

Tijdstip

(Zaterdag) 14:00 - 16:00(GMT+02:00)

Lokatie

Speelveld voor Wijkkamer Alandsbeek

Kokmeeuw 2