Samen eten

Veel bewoners geven aan het leuk te vinden om soms met andere wijkbewoners samen te eten. Het is een gezellig avondje met bekenden en mogelijk leer je ook wat nieuwe mensen kennen.

Aanschuiftafel
Met dit doel organiseren we elke twee weken een Aanschuiftafel. Je kunt alleen komen of met vrienden of buren. Maar je kunt de tafel ook reserveren voor je hele straat. In principe is de tafel voor maximaal 16 personen. Er is een team van vrijwillige koks in de wijk dat de Aanschuiftafels verzorgt.

Plaats:      Wijkkamer Alandsbeek, Kokmeeuw 2
Wanneer: De  tweede donderdag en vierde vrijdag van de maand. Bekijk voor de exacte data de agenda.
Tijd:           Inloop vanaf 17.45 uur, aanvang diner 18.00 uur. Eindtijd: wisselt nogal, hangt af                        van de koks en hoe lang er wordt nagetafeld.
Kosten:    € 7,50 leden | € 10,- voor niet-leden.
Opgeven: minimaal 3 dagen vooraf activiteiten@buurkrachtalandsbeek.nl

 

Een stukje geschiedenis...
2021 / 2022 Aanschuiftafel in Coronatijd

Tijdens die hele periode zijn we doorgegaan met ‘Kleine Aanschuiftafels’ in Wijkkamer Alandsbeek. Juist in díe tijd bleek het namelijk erg zinvol om samen te kunnen blijven eten. De gemeente gaf ons speciale toestemming daarvoor.

September  2019 – Aanschuiftafel weer terug!

Met ingang van 30 september 2019 is de Aanschuiftafel weer helemaal ‘alive and kicking’. Met Wijkkamer Alandsbeek hebben we een prachtige locatie om te koken én te dineren.  Fatma Eryilmaz  is terug en we hebben een tweede kok gevonden in Lizette Rougoor
( Thuiskok Lizettes Slowcookers).  Daarnaast is het team versterkt met 3 gastvrouwen die elkaar afwisselen: Betty Jongerius, Marjolein Groenewegen en Lionne te Loo. De gastvrouwen assisteren de kok, helpen met opdekken en ontvangen de gasten.

Drie gangen diner in de wijk

06/11/2019 Door Fleur dVH 

‘Aanschuiftafel’ klinkt misschien wel wat te bescheiden
De dag na de tweede tafel van dit jaar kwam ik één van de gasten tegen in een winkel. We praatten nog wat na. Eigenlijk was hij verbaasd dat het zo leuk was geweest. ‘En het eten was echt lekker! Ik had gewoon een bord eten verwacht, niet dit’ zei hij.

De Aanschuiftafel is inderdaad niet gewoon een ‘eettafel’ voor je warme hap. Lizette en Fatma, onze koks, maken er flink werk van en serveren een drie gangen menu besprenkeld met veel liefde.

Trek er minstens drie uur voor uit
We starten om 18.00 uur met een glaasje en gaan daarna aan tafel. Altijd spannend wie dan je tafelgenoten zijn…
Een gast mailt ons: ‘Ik vond het bijzonder gezellig op donderdag 17 oktober j.l. Heerlijk gegeten en aardige mensen ontmoet. Zelfs mensen die al jaren in dezelfde straat wonen. Indien er nog plek is willen A. en ikzelf de volgende keer graag weer aanschuiven.’
Voor de vrijwilligers die dit organiseren is zo’n mail echt een opsteker. Daar doen ze het namelijk voor: mensen dichter bij elkaar brengen tijdens een heerlijk maal.

Drie gangen verder is het vaak tegen tienen eer de laatste gasten vertrekken. Een korte wandeling door onze wijk bij avond en ze zijn weer thuis.

Aanschuiftafel 2017 – 2018

In 2017 en 2018 organiseerden we maandelijks de Aanschuiftafel in MFC Atria aan de Asschatterweg. Het idee achter de Aanschuiftafel is dat eten mensen samenbrengt. Je ontmoet bekende buren, leert nieuwe mensen kennen en onder het genot van heerlijk eten en drinken heb je samen een gezellige avond. En zo werkte het ook: elke maand aten zo’n 15 mensen mee en de sfeer was echt goed. De maaltijden werden verzorgd door Fatma Eryilmaz. Jammer genoeg moest zij ermee stoppen en lag de Aanschuiftafel vanaf dat moment stil…