Bewonersinitiatieven

Tijdens de oprichtingsvergadering van Buurkracht Alandsbeek in 2014, bruiste het van ideeën voor de wijk.


Werkgroepen

Sommige plannen werden direct in actie omgezet. Zo ontstond de Werkgroep Groen, was er een periode de Werkgroep Verkeer en functioneerde een aantal jaren de Werkgroep Duurzaam.  In 2018 werden de Werkgroep Biologische Streekproducten en Werkgroep Minibieb opgericht.


Aanschuiftafel

In 2017 en 2018 organiseerden we maandelijks de Aanschuiftafel voor buren in Atria. Deze maaltijden werden verzorgd door Fatma Eryilmaz. Jammer genoeg heeft zij hiermee moeten stoppen. Daarna werden deze gezellige maaltijden door een aantal buren echt gemist. Nu, met de nieuwe Wijkkamer Alandsbeek start de Aanschuiftafel gelukkig weer.


Paaseitjes zoeken, Halloween, Sint Maarten
Sinds jaar en dag vieren we in de wijk al feestjes als Paaseitjes zoeken, Sint Maarten en Halloween.  Enthousiaste buren nemen jaarlijks het initiatief om deze activiteiten te organiseren en laten slagen. Zin om een keer mee te helpen? Mail: activiteiten@buurkrachtalandsbeek.nl


Nieuwjaarsborrel

De afgelopen jaren organiseerden we als buren een Nieuwjaarsborrel voor de wijk. De eerste keren in Atria: ZZP-ers konden zich presenteren en we genoten van muzikale optredens van buren. In het jaar 2019 verviel de nieuwjaarsborrel maar hielden we een buurtborrel (vooral voor de skidakwoningen) op 8 maart. Afgelopen januari 2020 vierden we het nieuwe jaar voor het eerst in onze eigen ruimte, Wijkkamer Alandsbeek.


Theater Terras
In de zomers van 2017 en 2018 zorgden we i.s.m. Theater Terras Amersfoort en Leuker Leusden voor twee geweldige theaterproducties gewoon buiten in onze wijk. Mooie optredens in de open lucht, heerlijke avonden met elkaar.


Word lid  van Buurkracht Alandsbeek en steun daarmee de initiatieven!