Kinderboerderij Dierenvallei

Bekijk hier de website van de Dierenvallei

Welkom

De Dierenvallei is de kinderboerderij van de interconfessionele basisschool Kla4 en de openbare basisschool De Bongerd in Leusden. Maar niet alleen van de scholen. De Dierenvallei vervult ook een belangrijke buurtfunctie. Vaders, moeders, opa’s en oma’s en hun (klein)kinderen vinden een recreatief project binnen handbereik.

Iedereen is welkom om te genieten van wat De Dierenvallei biedt. De dierenweide ligt centraal tussen de woonwijken De Wetering, Alandsbeek-West en -Oost, naast het schoolgebouw, in een oude fruitboomgaard aan de Hamersveldse Wetering.

Er wonen allerlei dieren: varkens. geiten, kippen, schapen, konijnen, duiven en cavia’s. In het voorjaar zetten jonge dieren wankelend hun eerste, vertederende stapjes in de buitenlucht. Regelmatig logeren er gastdieren. En intussen bloeit de bloesem en groeit het fruit aan de bomen.

Jong en oud ervaren De Dierenvallei als een plaats waar je kunt genieten van de landelijke sfeer, de natuur en de dieren. Een plaats waar je met dieren kunt omgaan, respect voor ze krijgt en, door de gezamenlijke zorg, ook respect voor elkaar.

De Dierenvallei is elke woensdagmiddag van 14:00 – 16:00 geopend.
Kom gerust een kijkje nemen met uw (klein)kinderen. U bent welkom.

Openingstijden

De Dierenvallei is elke woensdagmiddag geopend van 14:00 tot 16:00 uur.

Adres

De Dierenvallei bevindt zich direct naast schoolgebouw Atria, adres:
Asschatterweg 36b
3831 JT Leusden

Foto’s van de Dierenvallei gemaakt door Ko Groen op 25 sept. 2017