Werkgroep Minibieb

In Alandsbeek staan inmidels drie minibiebs. De biebs aan de Waarden en Dioriet komen voort uit de vereniging en worden door leden onderhouden. Daarnaast is er nog een leuke minibieb aan de Zilverreiger op eigen initiatief van de bewoonster.


In 2017 gingen wat bewoners om de verenigingstafel zitten met het volgende plan: we willen een Minibieb in de wijk! Een plek waar bewoners leuke boeken kunnen lenen en plaatsen.

Er werd een ontwerp gemaakt en een geschikte plek gezocht voor de boekenkast. Bij de gemeente vroeg de werkgroep een vergunning aan en bij het Fonds Samen-levings Initiatieven een subsidie om de kosten te dekken.

In september 2017 vond de feestelijke opening plaats van de Minibieb aan de Waarden. Wethouder Jan Overweg verrichtte samen met (bedenker) Truus de Bruyn de officiële openingshandeling.

De kast is gemaakt door buurtgenoot Wilco Vermie en wordt bijgehouden door de werkgroepleden.

Werkgroepleden: Jannie Miedema, Truus de Bruyn, Paulien van Leeuwen. Jannie en Truus gaan regelmatig kijken hoe de kast er bijstaat. Ze ruimen op en houden heel trouw ‘de boel in de gaten’.


Op initiatief van Marja Hassing (ook straatcontactpersoon voor de Dioriet) verscheen een half jaar later een tweede Minibieb in de wijk. Deze staat aan de Dioriet en is gemaakt door wijkgenoot Harry Zwanenburg.

(Alandsbeker juni 2018)