Wijkkamer Alandsbeek start 2019

Wijkkamer in Alandsbeek? Ja!

Kijk voor de actuele stand van zaken wat betreft de wijkkamer onder de button Wijkkamer Alandsbeek

Uit wijkkrant de Alandsbeker, september 2019:

Midden in de wijk
Op 15 juli 2019 viel de beslissing waar we als wijkvereniging al een half jaar op hoopten: wethouder Erik van Beurden beloofde een  bijdrage in de huur van Kokmeeuw 2. Dit huis ligt op een ideale locatie, precies midden in onze wijk Alandsbeek.
Die avond vierden we dat met een spontane borrel in de achtertuin van de toekomstige wijkkamer.

Kom eens koffie drinken of stort je in de spellenavond, geef je op voor de Aanschuiftafel, doe mee aan het kinderprogramma of bezoek het papa-mama-café. Kom gewoon eens langs en doe mee!

Stuurgroep 2019-2020
Vanaf dat moment zijn we met wat enthousiastelingen regelmatig om de tafel gaan zitten én vooral hard aan de slag gegaan. Inrichting zoeken, fondsen aanschrijven, eerste activiteiten bedenken, meer buren enthousiast maken, de opening voorbereiden, de uitnodiging maken…
Deze pioniersgroep bestond uit: Lizette Rougoor (Kokmeeuw), Martijn Kraa (Gorzen), Imelda Minneboo (Melafier), Fleur de Velde Harsenhorst (Grienden) en André Dijkshoorn (Goudplevier).

Wat is de bedoeling van de Wijkkamer?
We hopen dat de Wijkkamer het warme middelpunt wordt van de wijk. Een plek waar jong en oud elkaar ontmoet. Waar het gezellig is en wat te beleven valt.

Een plek waar je anderen kunt ontmoeten

Zelf iets op poten zetten
Kom met een idee en als wijkbewoner kun je zelf (in overleg met de stuurgroep) iets op poten zetten. Als de activiteit past bij de bedoelingen is gebruik van de ruimte gratis.

Ruimte voor ZZP-ers en vergaderen
Special service: de bovenkamer kan gebruikt worden door ZZP-ers in de wijk en als vergaderruimte. Neem contact op als je interesse hebt.

Huiswerkbegeleiding
Er zijn al wat jongeren die in de Wijkkamer een goede plek zien om huiswerk te maken. Wie loopt daar warm voor of heeft zin om dat (mede) te begeleiden?

Samen kunnen we het
In de agenda zie je de eerste activiteiten waar we (vanaf 30 september) maar vast mee starten. Kom eens een kijkje nemen of zet je eigen talenten in. Kijk wat bij jou past en wanneer het je schikt. Misschien ben jij een goede gastvrouw of -heer, een ervaren organisator, schoonmaker, werk je graag met kinderen of tieners of heb je gewoon een geweldig idee? Iedere bijdrage aan dit avontuur is welkom. Samen kunnen we het veel gezelliger maken in de wijk.
Voor informatie of opgave: vrijwilligersbuurkracht@gmail.com

Gewoon een soort ‘buurthuis’ dus.
Maar dan in Alandsbeek en zonder betaalde krachten.

Vóór buren en ook helemaal dóór buren.