29mei19:0021:00Expositie: Petra JonkerWoensdag 19.00 - 21.00 uur

Informatie

In mei stel ik mijn pasteltekeningen tentoon in Wijkkamer Alandsbeek. Mijn eerste tentoonstelling! Ik ben Petra Jonker, 52 jaar oud. Al mijn leven lang ben ik creatief bezig met allerlei verschillende materialen. Ik heb ondermeer encaustic art gemaakt en keramiek. Maar heel veel tijd had ik daar niet voor.
Tot ik vijf en vier jaar geleden twee zware nekoperaties moest ondergaan omdat er meerdere zenuwbanen bekneld zaten.  Een gevolg van de eerste operatie was dat de fijne motoriek in mijn hand erg was verminderd. Om dat te trainen ging ik tekenen en schilderen. Het werd een grote hobby en de motoriek kwam gelukkig weer grotendeels terug. Na enige tijd werd me duidelijk dat realistisch pasteltekenen met pastelpotlood het beste bij mij past. Het tekenen heb ik mezelf online aangeleerd (wel met een erfelijk gen doorgekregen van mijn vader die veel in opdracht tekende). Ik heb veel onlinelessen gevolgd van pastelkunstenaars. Om langzamerhand daarin ook meer en meer een eigen stijl te ontdekken. Dat laatste is nog volop in proces. Mijn pasteltekeningen zijn opgebouwd uit meerdere lagen over elkaar. Meestal drie of vier. Tijdens de tentoonstelling laat ik hoofdzakelijk tekeningen van dieren, mensportretten en details van het lichaam (bijv. een oog, hand) zien. Ook laat ik meer zien over de hobby ‘pasteltekenen’. Wat is er anders aan het tekenen met pastelpotloden dan gewone kleurpotloden, welke soorten papier zijn er, hoe wordt een tekening in lagen opgebouwd?
Maandag 6 mei is er een inloopavond in de Wijkkamer waarbij ik aanwezig ben en belangstellenden, onder het genot van een drankje en een hapje, mijn tekeningen kunnen bekijken en ook zelf kunnen uitproberen hoe pasteltekenen gaat. Het materiaal is aanwezig.
Wilt u meer informatie dan kunt u mij altijd bellen op 06-39350870

Tijdstip

(Woensdag) 19:00 - 21:00(GMT+02:00)

Lokatie

Wijkkamer Alandsbeek

Kokmeeuw 2