WG Groen uit Winterslaap, zoekt vele helpende handen!

Werkgroep GroenWinter, spring, summer or fall?? Geen idee wat het was! Maar Werkgroep Groen in Alandsbeek ontwaakt nu langzaam uit haar winterslaap. Na drie maanden rust gaan we weer enthousiast van start.

Op zaterdag 12 maart a.s. om 09.30 uur de aftrap in het kader van de actie “Nederland Doet”.
Op de agenda staat een opknapbeurt voor het voetbalveldje aan de Waarden. De grond wordt opgehoogd en opnieuw ingezaaid, zodat onze kids geen moddervoetbal meer spelen. Ook de bramenstruiken en het opschot rondom het veldje worden onder handen genomen. Wij nodigen de buurtbewoners, en vooral de ouders van de kinderen die op dit speelveld spelen, van harte uit om ons een handje te komen helpen.

Een week later op zaterdag 19 maart, om 09.30 verzamelen we in het kader van “Nederland Schoon’ op het speelplein van de basisschool de Vallei. Die dag is het zwerfvuil in de wijk en rondom de ruimtewoningen en de Asschatterweg/Zilverreiger aan de beurt. Wij rekenen op een goede opkomst van vooral ook de jeugd uit beide delen van Alandsbeek.

Zaterdag 2 april om 13.00 uur verzamelen we bij de Parelduiker 14, hier start de WG Groen het ‘normale werk’! Onderhoud van groenstroken en paden. Dit keer pakken wij het middenstuk van de Parelduiker en de randen van het speelveld aan. Bij wijze van proef mag iedereen lekker uit slapen die dag, wij hopen dat de latere starttijd resulteert in een overdonderend aantal vrijwilligers voor deze klus.

Voorlopig geplande acties voor dit het voorseizoen vinden plaats op 16 april, 7 mei en 21 mei. Het tijdstip zal afhankelijk zijn van de uitkomst van onze ‘proeftijd’ op 2 april!

Vrijwillige handen kunnen zich aanmelden bij Fons de Jonge:  fonspcdejonge@kpnmail.nl