Wilde braam en Japanse duizendknoop temmen

aan de slag klein

Opwarmen voor aanvang werkzaamheden
Na “Nederland doet” en “Nederland schoon” startte op 2 april de werkgroep Groen met haar normale werk in de wijk. Dit maal was de Parelduiker aan de beurt. Het grove werk was reeds door Sight Landscaping gedaan. Er werd een aanval gedaan op de braam die welig tiert op het stukje groen midden in de wijk en op de Japanse duizendknoop. 17 wijkbewoners hebben enthousiast van 13.00 tot 15.30 uur meegedaan. Twee Parelduikers gaan een seizoen lang proberen de Japanse duizendknoop te bestrijden, want hoe mooi die ook bloeit, hij verdringt alle andere groen op agressieve wijze. We hopen dat er ook bewoners zullen zijn die de komende lente en zomer de braam willen beteugelen, zodat kinderen zonder schrammen kunnen spelen in de bosschage.
Truus de Bruijn zorgde zoals gebruikelijk halverwege het werk voor de koffie en thee. Een mooie gelegenheid voor de Parelduikers om nader kennis met elkaar te maken. Een andere enthousiaste Parelduikster kwam om half vier met fris en een wijntje om de werkdag af te sluiten. Natuurlijk is het onderhoud van het groen belangrijk en leuk werk, maar de onderlinge contacten zijn zeker niet minder plezierig.

met groet,
Jan de Bruijn
Parelduiker 14