Engels conversatieclubje 50+ zoekt nieuwe leden

Tower Bridge
ln de maanden sept. tot juni komt ons groepje van 10 mensen zo’n 30 vrijdagochtenden samen om Engelstalige artikelen uit kranten en tijdschriften te lezen en te bespreken in de Marcuskerk (er is geen religieuze relatie met de kerk).
De onderwerpen verschillen steeds bv. de moeilijke omstandigheden voor vrouwen in Afrikaanse landen, asielzoekers, studenten, jongeren, milieu, politiek, maatschappelijke ongelijkheid, maar ook kunst en geschiedenis e.d.

Verbetert je Engels hierdoor? Beslist… als ik kijk naar een aantal die wat langer meedoen.
Gezelligheid is het echte hoofddoel. Er wordt veel gelachen, vooral in het Nederlands.

8 van de 10 huidige deelnemers wonen in Alandsbeek of bij de Biezenkamp. De groep bestaat al meer dan 7 jaar, en kan nu een beperkt aantal nieuwe deelnemers opnemen.
lk lees hiervoor een heel aantal week bladen en gebruik ook andere bronnen die geschikt en interessant lijken. De kopieën op A4 maak ik zelf. Deelnemers komen soms zelf ook met inbreng.
Om de beurt lezen we hardop een aantal alinea’s Engelse tekst. Bij lange, moeilijke woorden corrigeren we elkaars uitspraak. We bespreken dan de inhoud, zo veel mogelijk in het Engels.

Enige kennis van het Engels helpt; een aantal leden heeft in Engels sprekende landen gewoond, anderen hebben er gewerkt, veel gereisd, les gegeven, een technisch vak gehad, of veel Engels gelezen. De kosten dragen we gezamenlijk: ong. 40 Euro per half jaar per persoon, koffie een euro per keer.
OPGAVE of meer info:
Herman.J.LOVINK
Waarden 26
3831HC leusden

tel.:4942720
e-mail: lovinkcatalysts@hotmail.com