Passie voor ‘Cultuur bij je Buur’?

‘Gluren bij de Buren’ is ter ziele in Leusden. Jammer, want het had absoluut iets charmants dat huiskamerfestival. Gratis kon men optredens bezoeken van plaatselijke artiesten. De optreden waren intiem: je mocht gewoon bij iemand in de woonkamer komen kijken en luisteren.
Het stoppen heeft natuurlijk alles met geld te maken. Na wat onderzoek bleek ongeveer de helft van het budget betaald te worden aan de landelijke organisatie van ‘Gluren bij de Buren’.  Vandaar dat het idee ontstond om onder een andere naam, met een eigen, kleiner concept in onze buurt iets dergelijks te organiseren.

‘Cultuur bij je Buur’?
Dat klinkt eigenlijk best aardig. En gek genoeg blijkt een hele serie dorpjes en steden in Nederland op exact hetzelfde idee te zijn gekomen.

Plaatselijke artiesten
In Alandsbeek en omstreken borrelt aardig wat cultuur. In Atria vinden bijvoorbeeld wekelijks repetities plaats van muziekvereniging Lisiduna en het popkoor Pop Valley. En er zijn heel wat bewoners die in bands spelen, in koren zingen of op een andere manier een mooi stuk muziek ten gehore kunnen brengen. Een verhalenverteller vond het een leuk idee en bood meteen aan om mee te doen. Misschien wonen er wel cabaretiers in de buurt? In elk geval zijn er behoorlijk wat bewoners heel creatief op het beeldende vlak (schilderen, beeldhouwen, tiffany, houtbewerking, keramiek…). En wat dacht je van culinaire cultuur? Dat zou je er ook in mee kunnen nemen. En speciale workshops voor kinderen klinkt ook goed.

Eigen concept en wie komt het team versterken?
Binnen een eigen concept kun je alles zelf bepalen: de datum, de doelgroep, de cultuuruitingen en de locaties. Heel ingewikkeld is het niet om dit te organiseren. Als een paar enthousiaste mensen de koppen bij elkaar steken en even de handen uit de mouwen, zetten ze een prachtig evenement neer met elkaar. Al twee mensen willen meedoen aan dit project. De één heeft vooral iets met muziek, de ander met beeldend. We zoeken nog twee mensen die dit team willen versterken. Kun je bijvoorbeeld goed organiseren, heb je een aardig netwerk of passie voor cultuur op jouw manier?
Toon je interesse: buurkrachtalandsbeek@gmail.com

Wil je niet organiseren maar wel meedoen – als locatie of als artiest – ook dan komen we graag met je in contact!