Insectenhotels: ze hangen!

OEPS… er ging iets mis. Dit is een oud bericht. Excuses!

4 oktober 2021
Nieuwe insectenhotels aan informatiebord aan de Geode

14 Insectenhotels
Een paar maanden geleden bedachten de Harrie’s (Harrie Zwanenburg en Harrie van der Sanden) een mooi insectenplan. Vandaag is het zover: er hangen 14 insectenhotels verspreid door de wijk. De Harrie’s hebben ze helemaal zelf gebouwd en vandaag bevestigd aan alle informatieborden in de wijk.
Harrie’s, wat een geweldig leuk initiatief! Bedankt namens de wijk!

Beste buurtbewoners.

Overal om ons heen horen we dat de insecten het moeilijk hebben en in grote aantallen het veld ruimen. Veel minder insecten leven in en om onze omgeving.
Aangezien wij in een heerlijk groene wijk wonen en dat ook zo willen houden hebben we via de stichting Duurzaam Doen Leusden een bijdrage ontvangen om onze wijk rijker te maken dan ooit.

Nu zult u denken, insecten in mijn wijk, dat zijn kleine beestje, dat is eng, die prikken, die kriebelen en nog veel meer ongenoegen. Overlast en angst voor deze insectenhotels hoeft u niet te hebben. Liever nog genieten van de insecten die hier hun toekomst zeker stellen. Geen enkele bewoner van deze kasten langs de informatieborden zal last veroorzaken.
U hoeft dus niet bang te zijn voor de metselbij, solitaire bij of de sluipwesp die de eitjes netjes verstoppen in het Hotel.

Wij hebben genoten van het bouwen van de kasten, laten we met z’n allen zorgen dat de insecten een goed thuis vinden in onze wijk.

Met vriendelijke groet,

Harrie van der Sanden & Harrie Zwanenburg


Reacties via mail:
Betty: Ik had ze zien hangen nadat ik de Harrie’s voorbij had zien lopen. Super actie👍🏻
Anne-Marie: Wat een fantastisch leuk initiatief!! Heel hartelijk dank aan de bedenkers en makers. Het ziet er zo mooi uit die kastjes.
Vanmorgen zag ik ze ineens hangen toen ik de hond uitliet. Schuin tegenover mijn woning, waar al zo’n mooi bord van de hier voorkomende bomen staat. Met aan weerszijden nu de insectenhotels. Een hele leuke verrijking van deze mooie groene buurt. Nu maar hopen dat de bijtjes het ontdekken. En ook zo leuk, op Dierendag!!