De Alandsbeker bruggen hebben een naam. Nou en?

[masterslider id=”3″] Wie nu in Alandsbeek over bijvoorbeeld her Reigerpad loopt en de ogen de kost geeft kan zien dat de bruggen een naam hebben gekregen. Vorig jaar wonnen Fatma Eryilmaz en Eva Griep de prijsvraag wie de leukste/handigste namen voor de bruggetjes kon bedenken. Dankzij het Fonds Samenlevings Initiatieven konden we de bordjes laten graveren en hebben Louis Hirsch, Sietse Vellema en Martijn Kraa met de geweldige hulp van junior Simon Vellema de bordjes geplaatst. Namens de prijswinnaars heeft Fatma  ze onthuld en in gebruik genomen.

Buurkracht Alandsbeek heeft het initiatief genomen tot deze naamgeving om twee redenen. Het is leuk maar vooral omdat het nuttig is. Stel je voor, je loopt daar en je ziet iemand op de grond liggen. Je pakt je telefoon en belt 112. Wat zeg je dan? Dan komt het voor de hulpdienst goed uit als je kunt zeggen dat er iemand op het Reigerpad ligt vlakbij de brug Traverse!

Best wel slim om de naamgeving ook bij politie en brandweer te melden.