Goed nieuws AED

Vorige week hebben we als Buurkracht Alandsbeek met Jeff de Vries van EHBO afdeling Leusden om de tafel gezeten.

Hij liet ons zien dat een groot deel van onze wijk ‘witte plek’ is: er bevindt zich geen AED binnen een straal van 300 meter. Sowieso is de dekking aan de Oost-kant van Leusden zwak zoals op de linker afbeelding van de EHBO te zien is.

De EHBO en Stichting AED Leusden willen zo snel mogelijk alle witte plekken opgelost zien.

 

Op deze kaart heeft Jeff met een rode cirkel aangegeven waar naar hun idee in onze wijk een AED zou moeten komen.

Het onbedekte deel van de Ruimtewoningen lost zich binnenkort ook op: direct aan de overkant bij de Eurowoningen wordt een plaatsing voorbereid.

We spraken over een mogelijke actie in de wijk om dit najaar de benodigde gelden (€ 1500,-) bij elkaar te brengen.

 

En dan nu het goede nieuws: Stichting AED Leusden heeft inmiddels zoveel donaties ontvangen dat een paar witte plekken in Leusden (er zijn er nog veel meer) van AED’s kunnen worden voorzien. Gisteren belde Jeff de Vries om te vertellen dat Alandsbeek bij de gelukkigen hoort. Stichting AED Leusden draagt de kosten, regelt de plaatsing en zorgt voor het onderhoud. Geweldig!
Als wederdienst zou het mooi zijn wanneer velen van ons ‘hartsvriend’ worden

Over Stichting AED Leusden
Stichting “AED Leusden doet mee” wil in elke wijk een 24/7 te bereiken AED realiseren. Dit betekent het plaatsen en onderhouden van nieuwe AED’s op verschillende plekken. Ook het naar ‘buiten brengen’ van bestaande AED’s wordt in samenwerking met verschillende organisaties en bedrijven gerealiseerd. Wanneer een AED niet binnen een bedrijf hangt, maar buiten op de gevel met een kast wordt geplaatst, is de AED voor alle Leusdenaren 24/7 beschikbaar.

SAMEN VOOR EEN HARTVEILIG LEUSDEN

Op dit moment zijn er al 33 AED’s in Leusden, mede dankzij bijdragen van gemeente Leusden, bedrijven en particulieren. Om in elke wijk binnen 300 meter een AED beschikbaar te hebben zijn er nog 17 AED’s nodig. Het realiseren van deze AED’s met buitenkasten, inclusief het jaarlijkse onderhoud met vervanging van batterijen en elektroden en verzekering kost geld.

Daarom: geef met en voor uw hart en word Hartsvriend van AED Leusden. Doet u mee? Klik hier om naar de pagina te gaan.