Drie gangen diner in de wijk

door Fleur dVH

‘Aanschuiftafel’ klinkt misschien wel wat te bescheiden
De dag na de tweede tafel van dit jaar kwam ik één van de gasten tegen in een winkel. We praatten nog wat na. Eigenlijk was hij verbaasd dat het zo leuk was geweest. ‘En het eten was echt lekker! Ik had gewoon een bord eten verwacht, niet dit‘ zei hij.

De Aanschuiftafel is inderdaad niet gewoon een ‘eettafel’ voor je warme hap. Lizette en Fatma, onze koks, maken er flink werk van en serveren een drie gangen menu besprenkeld met veel liefde.

Trek er minstens drie uur voor uit
We starten om 18.00 uur met een glaasje en gaan daarna aan tafel. Altijd spannend wie dan je tafelgenoten zijn…
Een gast mailt ons: ‘Ik vond het bijzonder gezellig op donderdag 17 oktober j.l. Heerlijk gegeten en aardige mensen ontmoet. Zelfs mensen die al jaren in dezelfde straat wonen. Indien er nog plek is willen A. en ikzelf de volgende keer graag weer aanschuiven.’
Voor de vrijwilligers die dit organiseren is zo’n mail echt een opsteker. Daar doen ze het namelijk voor: mensen dichter bij elkaar brengen tijdens een heerlijk maal.
Drie gangen verder is het vaak tegen tienen eer de laatste gasten vertrekken. Een korte wandeling door onze wijk bij avond en ze zijn weer thuis.

Donderdag of vrijdag
We organiseren de Aanschuiftafel elke twee weken, afwisselend op donderdag of vrijdag. De komende tafel is op vrijdag 15 november. Wat kost het? Leden betalen € 7,50, niet-leden € 10,-. Drankjes worden los daarvan afgerekend.

Zin gekregen? Geef je op voor de tafel van vrijdag 15 of donderdag 28 november: activiteiten@buurkrachtalandsbeek.nl