Update Hulp&Help-lijn Alandsbeek

Trots op de wijk
Trots kunnen we melden dat inmiddels 40 mensen zich hebben aangemeld als ‘helper’. Overigens ook enkelen uit de Wetering en het Vliet.
De hulpvrágen stromen nog niet toe. Dat is een goed teken. Het lijkt erop dat men behoorlijk naar elkaar omziet. Een dame belde ons voor een boodschappenklus maar een uur later belde ze dit weer af want ‘mijn buurvrouw heeft het al gedaan’.
Sommige mensen bellen we op om te horen hoe het met ze gaat en of ze hulp nodig hebben. De 96-jarige Piet van Delden heeft dat voorlopig niet zegt hij. ‘Iedereen is bezorgd om mij. Zelfs buren die ik al een jaar niet had gezien komen vragen hoe het gaat.’

Eenzaamheid ligt op de loer
Zo gezegend als Piet is niet iedereen. We vermoeden dat er ook mensen zijn die zich flink verloren voelen nu alle activiteiten zijn afgelast. Zonder vitaal sociaal netwerk om op terug te vallen zit je al snel in een isolement. Een enkeling trekt gelukkig bij ons aan de bel. Maar niet iedereen weet van die mogelijkheid en niet alle wijkbewoners zijn bij ons als vereniging in beeld. Kijk eens goed om je heen en geef een vermoeden van isolement gerust aan ons door. Wij zullen daar zorgvuldig mee omgaan.

Aanbiedingen
– Er zijn mensen die graag anderen ontmoeten en wat activiteiten houden door regelmatig te gaan wandelen met anderen (met behoud van afstand).
Daar misschien ook zin in? mail activiteiten@buurkrachtalandsbeek
– Een jonge vrouw biedt aan om op kinderen te passen van anderen.
– Zoek je een geschikt maatje om regelmatig mee te bellen? Geef het ons door.
– Vind je het fijn om vast een contact bij de hand te hebben van iemand die je eventueel zou kunnen helpen (bijvoorbeeld met de boodschappen)? Regel nu vast dat contact via ons. Kun je kennis maken en het is prettig dat je weet dat die persoon er voor je is.

We wensen iedereen alle goeds,
Bestuur Buurkracht Alandsbeek    |    buurkrachtalandsbeek@gmail.com