Corona-hulp&help Alandsbeek

Tot 1 april zijn er alle activiteiten in Wijkkamer Alandsbeek afgelast.

Heb je hulp nodig? Durf te vragen
Wil je best helpen? Bied het aan.

Uit voorzorg starten we als wijkvereniging een Corona-hulp&help-lijn. In onderstaande brief kun je daarover lezen. De brief bezorgen we dit weekend huis-aan-huis in de hele wijk.


Hier de brief als pdf

Hulp&help-lijn in de wijk i.v.m. Corona

Beste mensen,

Bezorgd
Als wijkvereniging merken we dat sommige bewoners zich flink zorgen maken over wat op ons afkomt. Sommigen omdat ze beseffen tot ‘de kwetsbare groep’ te behoren. ‘Mij wordt afgeraden onder de mensen te komen. Maar hoe doe ik het dan met de boodschappen of als ik een afspraak in het ziekenhuis heb?’
Anderen wonen alleen. ‘Straks ben ik misschien heel ziek en wie helpt me dan? En wie laat dan bijvoorbeeld mijn hond uit?’

     Laat niemand er alléén voor staan

Zorg voor elkaar
Tegelijkertijd zitten steeds meer mensen thuis en hebben misschien wel meer vrije tijd dan anders. We hopen dat er buurtgenoten zijn die wat voor een ander kunnen en willen betekenen. Dat boodschapje even mee willen brengen of iemand naar de dokter rijden.

In sommige straten kent men elkaar goed en zal die onderlinge zorg zich vanzelf regelen. Maar dat geldt niet voor alle straten. Hulp vragen is niet gemakkelijk. Hulp aanbieden trouwens ook niet, je weet nooit of die ander daar wel op zit te wachten.