Nieuwe groepsapp: Sociaal Alandsbeek

Samen staan we sterker
De afgelopen jaren hebben we als Wijkvereniging gewerkt aan de interne communicatie in de buurt. Als één van de weinige wijken van Leusden hebben we daardoor een vrij uitgebreid netwerk om onderling met elkaar te kunnen communiceren. In een tijd als deze merk je hoe prettig dat is: als het nodig is weten we elkaar snel te vinden.
We kunnen binnen een dag een hulplijn opzetten of oproepjes plaatsen die vaak heel snel door anderen worden beantwoord. Soms gaat het om heel simpele dingen: vandaag nog heeft iemand via Facebook haar sleutels terug gevonden.

Delen zonder Facebook
Veel communicatie gaat momenteel via Facebook. Maar een grote groep mensen heeft niets met Facebook en wil wel dingen kunnen delen met de buurt. Daarom starten we vanaf vandaag de Sociaal Alandsbeek Groepsapp. Met dank aan Irene de M. die de groep wil gaan beheren.

Ben je blij met Buurkracht? Steun ons dan alsjeblieft door lid of donateur te worden! We hebben uw of jouw steun namelijk heel hard nodig om verder te kunnen de komende tijd. Klik even door op lid of donateur worden.

Welkom bij de Sociaal Alandsbeek Groepsapp!

Deze groepsapp is ontstaan vanuit de behoefte om makkelijker contact te kunnen leggen met buurtgenoten.
In Sociaal Alandsbeek kun je berichten plaatsen over bijvoorbeeld: een pan soep die je teveel hebt en wilt delen, sleutels die gevonden zijn, een hond die eenmalig een uitlaat-baasje zoekt, het lenen van tuingereedschap voor een klus, hulp bij het verplaatsen van een meubelstuk.
Ook kondigen we via deze app wijkactiviteiten aan.
Commerciële berichten (verkopen, adverteren) en klaagberichten (huisvuil, hondenpoep etc.) zijn niet toegestaan.
Graag alleen reageren op een bericht als je iets relevants hebt toe te voegen. Kan het privé aan de zender van het bericht? Doe dat dan liever. Zo blijft de app overzichtelijk.
We vinden het belangrijk om elkaar binnen deze app op een sociale, respectvolle manier te benaderen en te behandelen. Gebeurt dit niet dan word je eenmalig, persoonlijk gewaarschuwd. Na 1 waarschuwing word je verwijderd uit deze groepsapp.

Aanmelden voor de Sociaal Alandsbeek Groepsapp kan via dit emailadres: sociaal@buurkrachtalandsbeek.nl
Bij opgave graag je naam en straatnaam en mobiele nummer vermelden.

Belangrijk! Voor verdachte situaties kun je terecht in de WAP, WhatsApp buurtpreventie https://www.buurkrachtalandsbeek.nl/wijkvereniging/buurtpreventie-2/
Daarin kijkt de wijkagent mee. Dit is niet het geval bij deze Sociaal Alandsbeek Groepsapp.

Wij verwelkomen je graag in de nieuwe Sociaal Alandsbeek Groepsapp!

Hartelijke groet, Irene
Beheerder van de Sociaal Alandsbeek Groepsapp – Buurkracht Alandsbeek