Paasspeurtocht door de wijk


Gezinsactiviteit met Pasen

Op 11, 12 en 13 april is door Tessa, Ziggy en Fleur een speciale Paasspeurtocht uitgezet door de wijk. Op 20 locaties in de wijk is een paasei verstopt. Met het vinden van de eieren verzamel je letters. De letters geven samen de oplossing.
De speurtocht is geschikt voor kinderen van 4 – 12 jaar. Jonge kinderen kunnen nog niet kaartlezen en met de letters spelen. Maar op een bepaalde plek naar een ei zoeken vinden ze vaak heel leuk. Oudere kinderen die zelf kaart kunnen lezen zouden de speurtocht zelfstandig kunnen doen.
‘Doe je drie minuten over 1 ei dan ben je een uur onderweg’ vertellen de makers. ‘Maar het kan vast sneller. We vinden het belangrijk dat het ook voor wat grotere kinderen nog uitdagend is. Met hele kleintjes heb je aan de halve route genoeg. Dan ga je gewoon alleende eieren zoeken.’

Coronaproof
Over deze activiteit is nagedacht: als iedereen zich aan de regels houdt is het coronaproof. Dit zijn de regels:
– Raak de eieren niet aan.
– Houd afstand van andere groepjes. Bij deze speurtocht kan dat prima. De zoeklocaties liggen een stuk uit elkaar. Zie je dat er al mensen zijn op je volgende plek, wacht dan gewoon even tot ze klaar zijn. En ga niet allemaal tegelijk op zondagmiddag…

Kleurenprint
Het enige dat je voor deze speurtocht nodig hebt is een goede kleurenprint van onderstaande pdf en een pen. Heb je zelf geen kleurenprinter en ken je ook niemand die daarbij helpen kan? Neem de pdf mee op een stick en laat hem printen bij Druk-Store (Biezenkamp) of Kopie&Druk (Hamershof).
Overigens kun je de pdf natuurlijk ook op je telefoon bekijken.
Klik hier voor de pdf

We horen graag iets terug over wat jullie van de Paasspeurtocht vonden! 
Reacties aan buurkrachtalandsbeek@gmail.com