Update Cultuur bij je Buur


Wat was dat ook alweer ‘Cultuur bij je Buur’?
Hier de link naar de folder: Folder Cultuur bij je Buur

Nu een cultuurfestival?
In januari kwamen we als organiserende werkgroep voor het eerst bij elkaar in Wijkkamer Alandsbeek. Enthousiast maakten we plannen voor een laagdrempelig cultuurfestival in ‘Leusden Oost’ op zondag 27 september, het weekend van Burendag.
En toen kwam corona in het land… We besloten, onder voorbehoud, toch gewoon door te gaan. We zien goede mogelijkheden voor een 1,5 meter-versie. Goed deurbeleid bij binnenlocaties, kinderactiviteiten kunnen sowieso en eind september kan waarschijnlijk veel plaatsvinden in de open lucht.
In  overleg met de gemeente besluiten we uiteindelijk of het kan óf dat we het festival doorschuiven naar volgend jaar.

Artiesten en locaties kunnen nog inschrijven t/m 20 juni
Eind april verspreidden we met behulp van 42 vrijwilligers 3000 folders deur-aan-deur binnen Leusden Oost. Leusden Oost omvat tijdens dit festival de wijken Valleipark, de Wetering, Rozendaal, Alandsbeek en delen van ’t Ruigeveld, Hamersveld, Noordwijck en Langenbeek (zie kaartje).
Op dit moment hebben we al 17 aanmeldingen van allerlei Leusdense artiesten en kunstenaars. Enkele bewoners hebben hun woonhuis als locatie aangemeld.
– Ook als je náást een aardige locatie woont (een leuk veldje of pleintje bijvoorbeeld)  en wel als gastheer of -vrouw wilt optreden: heel fijn als je dat aan ons doorgeeft.
– We hopen nog op de aanmelding van leuk kinderprogramma. Mocht je iemand kennen die dat zou kunnen leveren: maak hem of haar enthousiast of geef ons een tip.
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, op podiumWe zijn in gesprek met de weduwe van Big John Russell. Zij wil materiaal beschikbaar stellen over leven en werk van Big John voor een voordracht, expositie o.i.d.
We zoeken iemand die het een leuke uitdaging vindt om met dit materiaal aan de slag te gaan en een programma samen te stellen.
Vrijwilligers: ook als je op de dag zelf (27 september) mee wilt helpen horen we dat graag. We kunnen veel handen gebruiken als we dit samen neer willen zetten.
– We zoeken sponsoren voor (party)tenten, of accessoires om vrijwilligers en locaties herkenbaar te maken.

Wie interesse heeft om als gastlocatie en/of artiest, dan wel als sponsor of vrijwilliger te fungeren op 27 september of wie hierover meer informatie wenst, kan zich nog tot en met 20 juni tot de organisatie wenden door een mail te sturen naar cbjb.Leusden@gmail.com

Werkgroep Cultuur bij je Buur bestaat uit de volgende leden: Suzanne Stomp, Theo Maat, Mariandel Mooijman, Trineke de Jong, Geert-Jan van Turnhout en Fleur de Velde Harsenhorst.