Papiercontainer Alandsdam gaat weg

Al zo’n anderhalf jaar is er contact met medewerkers van de gemeente over het afvaldepot aan de Alandsdam. Dit naar aanleiding van situaties als op onderstaande foto.

Alandsdam 17-02-2019 | 21:30u.

Omdat een belangrijk deel van de Oost kant van Leusden hier het papier komt brengen hebben we onder andere gevraagd om een extra papierbak in dit gebied.

Van de afdeling Afval Gemeente Leusden kregen we als wijkvereniging onlangs een mail over de nieuwste plannen:
“Zoals jullie weten ervaren we overlast van de ondergrondse papiercontainer op de Alandsdam. Vaak zit deze vol of verstopt omdat men de moeite niet neemt het karton in kleinere stukken te doen. Ook staat er dus regelmatig iets naast. Vaker legen, vaker controles, het helpt niet afdoende.
Hierdoor heeft het voor ons geen nut om te kijken of er een extra papiercontainer geplaatst kan worden, dit gaat ook geen oplossing geven.
We hebben dus het volgende besloten: omdat om de week het papier huis aan huis wordt opgehaald gaat deze papiercontainer helemaal verdwijnen. Alle laagbouw kan gewoon het papier aan de straat zetten. De papier container wordt op deze locatie wel vervangen door een restafvalcontainer in de hoop dat overlast hiervan ook minder zal worden.
Wij gaan de papiercontainer in oktober vervangen voor een restafvalcontainer. Dit zullen wij tijdig communiceren dmv een sticker op de container en informatie onze website.”
Reageren? Mail: buurkrachtalandsbeek@gmail.com
Zinvolle reacties kunnen we bundelen en delen met onze contactpersoon bij de gemeente.