Bomen in Alandsbeek

Het is alweer zo’n 15 jaar geleden dat een aantal enthousiaste buurtbewoners zich vanuit het wijkplatform hard heeft gemaakt voor een serie natuur-informatieborden in de wijk. In de loop van de tijd raakte echter het ene na het andere bord in verval. Door de ‘tand des tijds’ of door beschadiging door voertuigen of ‘vandalen’.
Heel jammer natuurlijk. Vandaar dat we als wijkvereniging al een paar jaar bezig zijn met het in ere herstellen van de borden.

Deze week is het vernieuwde bord ‘Bomen in Alandsbeek’ opgeleverd. Het prachtige houtwerk is weer verzorgd door vrijwilliger-buurtbewoner Harrie Zwanenburg. Het bord is te vinden aan het einde van de Gorzen. Heel hartelijk bedankt voor je mooie werk Harrie!

 

Aan de Geode prijkt het al eerder vernieuwde bord ‘Gesteenten en mineralen in Alandsbeek’.  Dit paneel geeft toelichting bij de namen waar de straten in dit deel van de wijk naar vernoemd zijn
( van Azuriet tot Toermalijn).

Aan de rand van het speelveld Goudplevier – Beemden vind je het eveneens herstelde bord ‘Vogels in Alandsbeek’.

Het vierde bord ‘Vlinders in Alandsbeek’ dat aan de Waarden stond, was er het slechtste aan toe en is derhalve verwijderd. Het informatiepaneel zélf werd op een dag gebroken aangetroffen. Het paneel bevindt zich ergens in een garage in de stille hoop dat iemand zich ooit nog over hem ontfermt…

Reacties op dit bericht via de mail

Wat mooi dat het bomenbord in ere is hersteld. Echt super, ik keek er altijd graag naar en we mogen trots zijn op de bomen diversiteit in Alandsbeek. Groetjes Dave en Sonja

Wat leuk dat jullie die natuurborden in de wijk aan het opknappen zijn! Ik was verrast door dit berichtje omdat ik zelf destijds, volgens mij toen de Wijkvereniging er nog niet was, begonnen ben met het Vlinderbord. Een paar mensen uit de straat, ik geloof Nynke en Irene, hebben meegedacht. We hebben achter het bord 2 vlinderstruiken neergezet, in de hoop dat de daarop afkomende vlinders meteen gedetermineerd konden worden.  Maar die struiken zijn nooit erg groot geworden.  Ik kan momenteel zelf niet meewerken aan een nieuw bord. Hopelijk dienen er zich nog mensen aan.  Heel veel succes!  Hartelijke groet, Annemarie