Nieuwtjes van de week


Zwerfafval Strooptocht – 05/02/21

Vanmiddag hebben we de hele wijk geschoond van zwerfafval. Er deden uiteindelijk maar liefst 20 kinderen en 9 ouders mee!
We danken al die geweldige kinderen en natuurlijk Arie Afval voor zijn enthousiasme en de quiz die hij met ons deed. Fijn dat we de materialen en Arie mochten lenen van Opgeruimd Leusden.
We vonden het heel leuk om weer eens iets ‘samen’ te kunnen doen als wijkvereniging!

Piet van Delden verlaat de wijk – 04/02/21


Onze oudste wijkbewoner, PIET VAN DELDEN (97) is vandaag vertrokken naar Woonzorgcentrum Sint Joseph in Achterveld. Buurtjes vormden een enthousiaste 1,5 meter-erehaag om hem uit te zwaaien.

Natuurlijk reed Piet nog een paar keer extra langs om deze geweldige ervaring al toeterend te herhalen.


Oud-spoorwegman Piet hoorde bij de eerste bewoners van de wijk begin jaren ’70. Hij werd onder andere bekend door het eigenhandig aanleggen van zijn ‘Hof van Delden’ in het plaatselijk plantsoen. Ook was hij een trouwe bezoeker van Wijkkamer Alandsbeek: wekelijks kwam hij op de koffie, at regelmatig mee met de Aanschuiftafel en trakteerde ons daarbij op zijn liederen en verhalen.
We danken, mede namens Piet, alle lieve buren die hem de laatste jaren en vooral de afgelopen periode hebben ondersteund en bijgestaan in het dagelijks reilen en zeilen. Het is echt geweldig wat jullie allemaal voor Piet hebben gedaan.

Grote waardering
Dat veel mensen Piet kennen en waarderen werd ook duidelijk uit de enorme hoeveelheid Facebook-reacties op zijn vertrek. En heel persoonlijke zoals deze:

(Bonnie van Vught) ‘Een levende legende en een prachtig, lief, kritisch, vrolijk mens, Ik gun iedereen een Piet van Delden in z’n leven! Bedankt voor je fijne verhalen tijdens het koffiedrinken in de Bron en uiteraard je deelname aan de pubquiz. Succes op je nieuwe stek!’

(Karen Louise, USA) ‘Piet is so loved! When I was a child my family lived next door to Piet and Coby for four years . My father was at Camp New Amsterdam in Soest with the US military. These were some of the best years of my life! Piet has been one of the most important influences in my life. We have been able to return to the Netherlands and visit him three times. This past summer I wrote a children’s book and I dedicated it to him. I promised Piet I would come to NL to help him celebrate his 100th birthday! Piet is my hero!’

Lieve Piet, we wensen je een goede tijd in Sint Joseph!

Bestuur Buurkracht Alandsbeek & vrijwilligers Wijkkamer Alandsbeek