Chi Neng Qigong gestart

Inmiddels hebben 35 Alandsbekers zich opgegeven voor een introductie-les Chi Neng Qigong. De eerste les (19 mei) kon jammer genoeg vanwege de regen niet doorgaan en is verzet naar woensdag 2 juni. De introductie-les van afgelopen woensdag was daarmee de primeur van Chi Neng Qigong in de buitenlucht, midden op een veld in onze wijk. Fotograaf Simon Kuyvenhoven legde er dit mooie beeld van vast.

‘Meditatie in beweging’ zoals docente Jolanda Bast het omschrijft, blijkt best moeilijk. Het vergt concentratie om echt te ontspannen en bij jezelf te blijven. Eigenlijk geweldig om dit te oefenen in een real life buitensituatie – soms klinkt het geluid van een boor, een auto rijdt langs, een mevrouw met een hond passeert nieuwsgierig. Maar boven dat alles uit hoor je de vogels extra helder lijkt het. En wanneer je omhoog kijkt wordt je hele beeld gevuld met het frisse groen van een bladerkroon. Een heerlijke ervaring die smaakt naar meer.

De komende week zullen alle cursisten een enquête ontvangen en op grond van de uitslag gaan we de komende weken (t/m 21 juli) verder. Gezien de geweldige opkomst komen er waarschijnlijk  twee lessen per week.  Mocht je nog aan willen sluiten, dat kan.
Stuur een mail aan buurkrachtalandsbeek@gmail.com

Groet, Fleur

Deze lessen zijn een initiatief van Buurkracht Alandsbeek i.s.m. Studio Omnis