DAK als gesprek van de dag

DAKschade en DAKdaten

Zaterdag 19 februari hielden we onze eerste DAKdate-middag. Deze keer speciaal voor de skidak-woningen. De tweede ronde DAKdaten organiseren we medio mei voor de ruimte-woningen aan de westkant van Alandsbeek. Het DAKdaten maakt deel uit van het project Toekomstbestendig en energiezuinig Alandsbeek. Hierover kun je alles lezen op onze wijkpagina op de site van IkWilWatt 

Storm
Vrijdagavond brachten we op Facebook het DAKdaten nog eens onder de aandacht. Het woord ‘dak’ leverde onder andere bijgevoegde foto op. Onder ‘de skidakjes’ heeft Eunice flink huis gehouden: shingles op straat en in de achtertuinen. Sommige bewoners parkeerden vrijdag hun auto nog liever onder de bomen dan voor hun eigen huis.
Dakdaten? ‘Als we nog een dak hébben!’ en ‘Best wel actueel’.

DAKdaten
Bij de opening van het programma deed ook wethouder Fenneke van der Vegte een enthousiast woordje (rechter groene jas…) Zo’n vijftig bewoners bezochten in de loop van de middag het programma en deden mee aan verschillende dating-rondes.
Het doel was: elkaar ontmoeten om als buren samen wijzer te worden. Veel mensen hebben namelijk dezelfde vragen over isolatie, zonnepanelen, groendak of lekkage. Tegelijk is er al veel ervaring op die vlakken bij andere buurtbewoners. Tijdens de middag kon je ook in gesprek met deskundigen van de gemeente, IkWilWatt, de DOEtank en energiecoöperatie DEEL. Deze organisaties staan in het vervolgtraject voor ons klaar.Geslaagde middag

Miranda van Asch (Zilverreiger) vond het een verrassend geslaagde middag. Zij wil haar hele dak gaan vernieuwen en isoleren. ‘Tijdens deze middag kwam ik in contact met 15 andere buurtgenoten die precies hetzelfde met hun huis willen. We hebben dezelfde vragen. Als groep gaan we nu onderzoeken wat de beste opties zijn, kennis delen en samenwerken waar dat kan.
Ook Thijs van der Helm (Waarden) heeft zéker inspiratie opgedaan. ‘Ik kwam met vragen over isolatie en aannemers maar na vanmiddag overweeg ik een Groendak.’

Vervolg op deze DAKdate-middag:
Met begeleiding van de deskundigen gaan verschillende groepjes die vanmiddag zijn              onstaan, met elkaar aan de slag.
Technisch vragenuur (digitaal): dinsdag 1 maart vanaf 16.00 uur*
Technisch vragenuur (fysiek): vrijdag 4 maart vanaf 16.00 uur in Wijkkamer Alandsbeek*
* Inschrijving voor beide vragenuren verloopt via info@ikwilwatt.nl

Deze activiteit werd georganiseerd door Buurkracht Alandsbeek i.s.m. IkWilWatt/gemeente Leusden. Grote dank aan de organiserende buren Harrie, Victor, Miranda, Peter, Fleur, Mirjam en Thijs + en alle anderen die een bijdrage hebben geleverd!

Blij met de wijkvereniging? Wordt hier lid of donateur en steun de initiatieven!