Buurkracht JONG

Met:  Onderhoud Speelveld – Paaseitjes zoeken – Jonge mensen
Groot onderhoud speelveld

Naar aanleiding van de Wijkschouw in voorjaar ’21 hebben buurman Wouter van der Haar (Krooneend) en Fleur de Velde Harsenhorst (vanuit bestuur) overleg met de gemeente over het speelveld aan de Waarden-Krooneend (bij ‘de band’). Het voetbalveldje ligt er al jaren verwaarloosd bij. Het zit vol zandkuilen en er is nauwelijks gras. Kan daar wat aan gebeuren? Wouter meldt dat de gemeente binnenkort aan de slag gaat met het veld, omwonenden worden hier nog over geïnformeerd. In april zal de gemeente nieuw gras inzaaien en de voetbaldoelen vervangen. In juni plaatsen ze een nieuw speelhuisje en een tafeltennistafel.

Paaseitjes zoeken

Al heel lang is het traditie in Alandsbeek: met pasen kunnen jonge kinderen paaseitjes komen zoeken. Koffie, thee en limonade staan klaar voor een gezellige ontmoeting onderling. De laatste keren werd dit initiatief genomen door buren aan de Goudplevier. Deze buren hebben aangegeven hiermee te stoppen. Ze geven hun draaiboek graag door aan andere buren in de wijk. Wie o wie hebben hier zin in? Heel veel werk is het niet en het draaiboek ligt dus al klaar.
Voorgestelde datum: zaterdagmorgen 16 april.
Reacties: buurkrachtalandsbeek@gmail.com

Oproep: jonge mensen in de wijk!

We komen HEEL graag in contact met jonge bewoners die eens samen om de tafel willen gaan zitten om hun wensen en ideeën met elkaar te delen. Misschien wil je anderen leren kennen die ook jonge kinderen hebben, heb je een idee voor een activiteit, wil je iets veranderd zien in de wijk of gewoon in contact komen met andere (jonge) mensen in de buurt.  Wil je mee praten aan tafel? Reacties: buurkrachtalandsbeek@gmail.com

Veel ligt al voor jullie klaar: een wijk-communicatie-platform, een ‘buurthuis’ (Wijkkamer Alandsbeek), goede contacten met de gemeente, subsidieverstrekkers en allerlei Leusdense organisaties.

Namens bestuur en enthousiast vrijwilligersteam Buurkracht Alandsbeek,
Fleur de Velde Harsenhorst

Leeftijdsverdeling Alandsbeek Oost en West