Berichten juli

 

<< Met het KLEURENCAFÉ gaat het heel goed. De laatste keer weer 7 bezoekers. Workshopleidster Marja van ‘t Wel komt na het zomerreces terug: Kleurencafé m.i.v. september elke tweede maandag van de maand.

Kosten € 5,- (materialen) Opgeven als je mee komt doen: activiteiten@buurkrachtalandsbeek.nl

Buurkracht Jong – Een aantal jonge bewoners heeft een avondje gebrainstormd en 21 plannen op tafel gelegd. Benieuwd wat daar uit gaat komen.
Op een woensdag in juni hielden we een gezellig Peutercafé waarbij we een >> bezoekje brachten aan de Dierenvallei. Een volgende keer proberen we de vrijdagochtend. Zijn er meer ouders of grootouders met kinderen onder de 4 jr, die mee willen doen? Laat je even horen!
We hebben geld (geregeld) om een springkussen-middag te organiseren. Wie willen dat helpen organiseren?

Vanuit het project Duurzaam Alandsbeek zijn de afgelopen tijd een aantal inloopspreekuren gehouden. Mensen die bezig zijn met het verduurzamen van hun huis kunnen daar terecht met vragen. In september worden de spreekuren weer opgepakt.

Zoals jullie waarschijnlijk weten geeft een wijkgenoot die actief is bij Gastvrij Leusden, al enkele maanden, 2x per week Nederlandse les aan Oekrainers in de wijkkamer.

De afgelopen weken heeft ‘onze’ Fatma Eryilmaz kooklessen gegeven aan minderjarige azielzoekers die momenteel in het van der Valk hotel verblijven. Voor de uitvoering daarvan hadden we een oproep op Facebook geplaatst en kregen gelukkig een paar enthousiast reacties, o.a. van Fatma. Op de volgende locatie moeten de jongens namelijk zelf koken en Fatma heeft ze daarin opweg geholpen: samen boodschappen doen, koken en gezellig eten. Waarschijnlijk pakt Paul Weghorst van de Zilverreiger het stokje na zijn vakantie over. Super Fatma! En vast succes Paul!

Heb je tips, vragen of mogelijk copy voor de wijkkrant?
Mail: buurkrachtalandsbeek@gmail.com