Opnieuw beginnen

We hopen dat voor iedereen het nieuwe jaar goed is begonnen! Een goede start zou tenslotte het halve werk zijn. Als wijkvereniging hebben we al een geslaagde activiteit en een lastige verhuizing meegemaakt.
Ook vragen we aandacht voor het Ouder-Kind Café met ‘muziek op schoot’ en verdiepingscursus ‘Weg van de mens’. 

Nieuwjaarsborrel
Bij alle 750 huizen in de wijk hadden we een uitnodiging in de bus gedaan. Men hoefde zich niet op te geven dus dan is het spannend: voor hoeveel mensen moet je inkopen? We gokten maar op 60 personen. Daarvoor hadden we in elk geval genoeg te drinken en knabbelen in huis gehaald. Zaterdag was het nog even flink aanpoten. De grote meubels uit onze ‘multifunctionele ruimte’, statafels erin, ‘stylen’ en hapjes klaarmaken.

Volgens voorzitter Martijn Kraa, zijn in de loop van de borrel zo’n 75 mensen langs geweest. De glazen werden geheven, er werd veel geluk gewenst, bijgepraat en door de kinderen zelfs tafelvoetbal gespeeld in de garage. Berthold van Jacco’s kwam halverwege binnen met een doos vol warme borrelhapjes als bijdrage aan ons feestje. ‘O, zitten jullie hier?’ zei hij lachend.
De opkomst was boven verwachting, de sfeer helemaal goed. Als Buurkracht Alandsbeek zijn we blij met zo’n mooi begin van het nieuwe jaar, als wijkgenoten met elkaar.

Lock hangslot symbool voor veiligheid-interface | Gratis Iconen Verhuizing
Afgelopen weekend zijn we met de website verhuisd van een onveilige verbinding, naar een veilige verbinding. Eindelijk is dat probleem dus opgelost. Onderweg raakten we (door uitzonderlijke omstandigheden) wel wat content kwijt maar dat gaf ook weer ruimte voor nieuwe stappen. De activiteiten-agenda is nu bijvoorbeeld van uiterlijk veranderd. We hopen dat deze daarmee voor jullie duidelijker is geworden.
Hier en daar moet nog wat worden bijgewerkt en rechtgezet (een aantal links werkt nog niet), maar de grootste hobbel is achter de rug. Dank aan ons nieuwe lid Bart Koop (Gorzen) voor alle uren werk die hij in de verhuizing heeft gestopt!

Ouder-Kind Café – Muziek op schoot
Ben je als ouder of grootouder op vrijdag 20 januari thuis met jonge kinderen (baby’s en/of peuters)? Bezoek dan gezellig het Ouder-Kind Café. Je leert andere ouders uit de buurt kennen en kindjes kunnen samen spelen.
Als activiteit van deze ochtend, verzorgt Scholen in de Kunst Leusden het programma ‘Muziek op schoot’.
Kosten: alleen € 1,- p.p. voor koffie en thee
Graag vooraf opgeven: activiteiten@buurkrachtalandsbeek.nl


‘Muziek op schoot’ tijdens Ouder-Kind Café 2020 – Wijkkamer Alandsbeek

Voorlichtingsavond verdiepingscursus ‘Weg van de mens’ 
Dit voorjaar geeft Marja van ’t Wel een nieuwe cursus.
In een serie van drie maandagavonden leidt ze de deelnemers langs een aantal levensthema’s.
De cursus is ontwikkeld n.a.v. het gelijknamige boek dat zij maakte samen met Marinus van den Berg over de levensweg.
Nieuwsgierig? Bezoek maandag 30 januari de gratis voorlichtingsavond.
Graag vooraf voor deze avond aanmelden via mailadres: activiteiten@buurkrachtalandsbeek.nl