Zomeruitjes, mosselen en wandelingen

Zomeruitjes
Het is stil in Leusden en in de wijk, veel mensen zijn met vakantie. Bij een aantal regelmatige bezoekers van de Wijkkamer vingen we op dat ze de mooie zomermaanden juli en augustus soms wat ál te stil vinden. Terwijl het nota bene juist de tijd is dat je veel leuke dingen kunt ondernemen. Daarom besloten buren als Sandra, Hans, Nicolien en Gerda daar wat aan te doen.
Tijdens de komende weken organiseren vrijwilligers een aantal gezellige zomeruitjes.
Gisteren zijn ze bijvoorbeeld met twee auto’s en één fietser naar Amersfoort gegaan. Hans had daar voor de groep van negen personen een rondvaart door de grachten gereserveerd. Varen is al leuk. Maar het was ook verrassend om de stad eens van een andere kant te bekijken en te horen over de rijke historie van ‘Aemsfort’. Zonder moeite streek de groep daarna neer op het terras van Rijdes aan de Gracht. Ze verorberden koffie met gebak of, geïnspireerd door de verhalen over stadsbrouwers, bier met kroketten.

Zomeruitjes in de pijplijn
Bovenstaand rondvaart-programma gaan we nog een keer herhalen. En er liggen allerlei uitjes ‘in de week’: woe 2 aug. Spakenburgse Dagen, din 22 aug. Zandsculpturen Garderen, don 31 aug. Pluktuin Stoutenburg. Ook zijn er plannen waar nog een datum voor geprikt moet worden: bezoek aan Dahliathuin Amersfoort, Kringloopwinkel Acht+ Amersfoort, Bierbrouwerij de Drie Ringen met rondleiding en vooral proeven, naar de film in De Lieve Vrouw Amersfoort, naar een museum of naar een mooie plek in de natuur…
Heb je mogelijk interesse in bovenstaande, als deelnemer of bijvoorbeeld chauffeur, neem contact op met de vereniging via: activiteiten@buurkrachtalandsbeek.nl
Overigens houden we de groep waarmee we iets ondernemen bewust klein en persoonlijk.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.MOSSELEN MET FRIET VAN ‘Van Gogh’
Volgende week vrijdag 28 juli is er weer Aanschuiftafel. Martijn serveert dit keer mosselen met friet van van Gogh en diverse sauzen. Belgische biertjes zijn er ook, om er helemáál een gezellige avond van te maken.
Trek de stoute schoenen aan en eet eens mee, alleen of met een vriend/vriendin of partner.
Elke twee weken houden we een Aanschuiftafel, bekijk voor informatie en opgave de agenda.

Wandelen met wijkgenoten

In de wijkenquête die we dit voorjaar hielden, gaven 28 mensen aan interesse te hebben in ‘samen wandelen’. Op maandag 10 juli zijn we met een deel van die mensen bij elkaar gaan zitten in Wijkkamer Alandsbeek. Er is kennis gemaakt en we hebben wensen en ideeën uitgewisseld. Er is besloten tot een appgroep waarin wandelvoorstellen kunnen worden gedaan. Als je zin hebt haak je daar bij aan.
De komende dagen vinden de eerste wandelingen plaats. Zondag loopt een groepje een mooie route in Den Treek (10 km.) en a.s. maandag doen een aantal deelnemers samen het Klompenpad Stoutenburg  (8 -10 km.) Heb je ook zin om soms mee te wandelen en deel te nemen aan de appgroep? Stuur een e-mail met je gegevens en mobiele nummer naar: activiteiten@buurkrachtalandsbeek.nl