Enthousiaste start nieuw seizoen

TERUGBLIK
Het is erg leuk om te zien dat er zoveel gebeurt in verenigingsverband. Afhankelijk van de activiteit zijn het steeds weer andere mensen die elkaar ontmoeten. Een snelle terugblik op de week van 4 – 10 september:
Maandag: koffie en thee inloop | Dinsdag: bordspelavond | Woensdag: bestuursvergadering Donderdag: Energie-inloop Duurzaam Alandsbeek + Fotoexpositie door wijkgenoten
Vrijdag: conversatiegroep Engels | Zaterdag: Ouder Kind Ochtend + Vleermuizenexcursie Zondag: wandeling op de Veluwe bij Uddel.
Hieronder verslag van een paar activiteiten tijdens die afgelopen week.

Fotoexpositie door wijkgenoten
Afgelopen donderdag beten Jaap Kloppenburg en Sandra Bosman het spits af. De expositie werd goed bezocht en leidde, bij een hapje en een drankje, tot leuke ontmoetingen rond het onderwerp ‘fotografie’. Jaap had de bovenruimte van de Wijkkamer ingericht als studio voor portretfotografie. Ook tijdens de expositie van 23 september is er gelegenheid om daar een (gratis) portret van jezelf te laten maken.
Heb je misschien zin om aan te sluiten bij de fotografiegroep? stuur een e-mail aan orinda_photography@outlook.com

Iedereen is van harte uitgenodigd bij de volgende exposities die steeds plaatsvinden van 19.00 – 21.00 uur in Wijkkamer Alandsbeek:
Zat 23 september | Exposanten: Sandra Bosman en Jaap Kloppenburg
Woe 4 en vrij 20 oktober | Exposanten: Alet Veldhuis en Orinda van den Bergh

 

 

 

 


Ouder Kind Ochtend
Door: Ghadeer Verhoef (Waterhoen)
Afgelopen zaterdag was het opnieuw een feestelijke dag voor de kleintjes in de wijk. De opkomst was groot, het enthousiasme aanstekelijk en de gezelligheid buitengewoon.
In juli zijn we gestart met de maandelijkse ouder en kind ochtenden en tot dusver zijn ze zeer succesvol gebleken. Zowel de kinderen, die graag met elkaar optrekken, als de ouders, die dan rustig een warm drankje kunnen nuttigen en met andere ouders kunnen praten, lijken er veel vreugde aan te beleven.
Dit keer verzamelden we op het speelveld bij de Rietgors en begonnen met het versieren van zelfgemaakte koekjes. De kinderen maakten er een feest van met toefjes slagroom en een overvloed aan verschillende ‘toppings’. Daarna gingen ze zelfstandig spelen, af en toe vergezeld door een ouder.
Kortom, het was wederom een feestelijke gelegenheid en als bewoner van onze bijzonder sociale wijk ben ik er trots op dat ik mezelf een ‘Alandsbeker’ mag noemen.

De volgende Ouder Kind Ochtend is op zaterdag 14 oktober (elke 2e zat. van de maand). Afhankelijk van het weer is het buiten of in de Wijkkamer.
Graag doorgeven dat je komt via activiteiten@buurkrachtalandsbeek.nl


Vleermuizenexcursie
Zaterdagavond kwamen 17 mensen naar de bijeenkomst over vleermuizen in Wijkkamer Alandsbeek. Willem Berger weet er écht heel veel vanaf en met veel vuur vertelde hij de bezoekers erover. Vanaf een half uur na zonsondergang beginnen de vleermuizen te vliegen en toen ging de groep dan ook naar buiten. Met de batcam konden ze de geluiden van de vleermuizen opvangen en door de specifieke frequentie ook de soorten determineren. Het is verbazingwekkend hoeveel er rondvliegen in de wijk wanneer de piepjes van de batcam je erop wijzen en je dan goed om je heen kijkt. Er werden tientallen vleermuizen en verschillende soorten waargenomen. De hele nacht, tot een half uur voor zonsopkomst, vliegen ze rond om ieder hun duizend insecten per nacht te vangen.


Aan de Wandel
Zondagmorgen maakte een groepje wijkgenoten een prachtige wandeling in de omgeving van Uddel (12,6 km.) PB: ‘Ondanks de warmte werd er lekker doorgestapt. Het bleek de laatste dag te zijn dat de Kroondomeinen nog toegankelijk waren voor publiek, daar hadden we mazzel mee. Onderweg passeerden we fotografen met enorme telelenzen: die morgen hadden ze foto’s gemaakt van wolven. Er leeft daar een roedel van 11 wolven, persoonlijk hebben we ze niet mogen ontmoeten. Na de wandeling streken we neer op een terras bij het Uddelermeer. Een prachtige wandeling en bijzonder gezellig.’
De wandelaars uit de wijk communiceren via de appgroep ‘Aan de Wandel’. Iemand plaatst een wandelidee en als je zin hebt sluit je aan. Inmiddels heeft de groep 26 deelnemers.
Aansluiten bij de app-groep kan via activiteiten@buurkrachtalandsbeek.nl


Zin om mee te doen aan komende activiteiten? Bekijk de AGENDA