Voorjaarsvakantie en meer

Voorjaarsvakantie – kinderen
Heb je kinderen of kleinkinderen dan weet je het waarschijnlijk: volgende week is het voorjaarsvakantie.
Op de wijkagenda staan een paar activiteiten die leuk kunnen zijn voor je kinderen, kleinkinderen en logeetjes.
Dinsdag 25 februari organiseert de Buurtsportcoach een sportief straattoernooi op de parkeerplaats bij Atria. Alle kinderen in de leeftijd van 6 – 12 jaar kunnen lekker komen meedoen.
Woensdag 26 februari kun je ‘s middags een bezoek brengen aan de Dierenvallei.
Ook zijn alle kinderen die middag welkom bij de Kinderclub. Naast gewoon lekker tafelvoetballen en buitenspelen ligt deze keer alles klaar om een mooi Afbeeldingsresultaat voor strijkkralenkunstwerkje van strijkkralen te maken. We hebben veel vormen waar je uit kunt kiezen. Doe je mee aan deze knutselactiviteit? Graag 1 euro in de pot.

Eten met je straat
Volgende week vrijdag is er een straatdiner in de wijkkkamer: zo’n 15 bewoners van de Porfier gaan samen aan tafel om weer eens gezellig bij te kunnen praten.
Wil je dat ook wel eens met jullie straat? Stuur het Aanschuiftafel-team een mailtje: activiteiten@buurkrachtalandsbeek.nl

Whatsapp Buurtpreventie discussie
Op de Facebook-pagina van de wijk wordt momenteel een discussie gevoerd over deze app.  Enkele jaren geleden zijn we de WAP gestart. Klik hier voor meer informatie. De app is bedoeld om elkaar berichten te kunnen sturen als we criminele activiteit vermoeden. Het gebeurt nogal eens dat er minder urgente berichten worden geplaatst. En dat daarop ook weer (overbodige) reacties worden gegeven. Sommige gebruikers van de app stoort dit erg. Hun ergernis komt er niet altijd even vriendelijk uit. Sommige gebruikers durven daardoor nauwelijks nog een bericht te plaatsen. Een nare situatie waar we samen wat aan moeten doen.
Reden voor ons als bestuur om serieus werk te gaan maken van een extra, sociale buurtapp. Ook mensen die niet op Facebook zitten kunnen dan informatie uitwisselen over zaken als: gevonden/verloren voorwerpen en huisdieren, hulp gevraagd of geboden, gesprekken over afval en groen etc. Mocht je hierin mee willen denken of tips hebben horen we het graag: buurkrachtalandsbeek@gmail.com
Voor een prettige WAP vragen we de gebruikers deze tips te volgen:
– houd je aan de WAP-huisregels klik hier
– geen overbodige reacties plaatsen die door 152 mensen worden gelezen…
– ergernis? Blijf altijd beleefd! Er zijn belangrijker zaken om je druk over te maken.

A.s. donderdag: ‘Die ene patiënt’
Tijdens de Meet & Greet pakken we het boek van Ellen Visser ‘Die ene patiënt’ erbij om over in gesprek te gaan. Meer info