Liefde in tijden van Corona

LIEFDE IN TIJDEN VAN CORONA  (naar Gabriel Garcia Marques)

Wij zijn heel blij met de actie van Buurkracht Alandsbeek voor het organiseren van hulp aan mensen in de “kwetsbare groep”. Het was even een schok: hoezo, Kwetsbare Groep? Zijn wij dat? Wij dachten zelfs even bij de oproep van Buurkracht Alandsbeek: aan wie kunnen wij ónze hulp aanbieden? Maar nee, wij horen zelf tot de doelgroep: we zijn 90+ respectievelijk 80+.
DuurzaamheidWe legden onze vraag bij de Hulp-lijn neer: is er iemand die zou kunnen helpen met de boodschappen?
Op 23 maart kwam er een telefoontje: de boodschappen, wat hebben jullie nodig? Marjolein en Simon, min of meer onze buren. Maak je even een lijstje? Al een keer of 10 zetten zij wekelijks een tas vol boodschappen op onze stoep (anderhalve meter minstens) nadat ze bij de supermarkt ons lijstje 
hebben afgewerkt. 
Wij allemaal snakken naar het einde van deze crisis. Dat alles weer normaal zal zijn, het “nieuwe normaal”: want het oude normaal zal het voorlopig toch niet worden. Morgen (2 juni) houdt Rutte zijn verhaal over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor de nabije toekomst.
Als het éven kan doen we onze boodschappen voortaan maar weer zelf . We zullen jullie, Marjolein en Simon wel missen, iedere week was het haast een surprise wat er in de tas zou zitten. Nogmaals hartelijk dank, en je hoort van ons, Fleur niet te vergeten.

Hartelijke groet, Herman en Josien