Inloop Samen Zorgen

Vanaf donderdag 27 augustus starten we in Wijkkamer Alandsbeek met een een laagdrempelige inloopmiddag voor mantelzorgers (in de breedste zin van het woord).

Zorg-professionals komen de wijk in
Zorg je voor iemand? Kom eens langs voor een kop koffie of thee. Misschien wil je ervaringen uitwisselen, je hart luchten of heb je heel specifieke vragen. Tijdens elke inloop zijn twee deskundigen aanwezig die vertellen over zorgondersteuning. Je kunt ook privé met hen praten. We werken hiervoor samen met een wijkverpleegkundige, een mantelzorgmakelaar, WMO-consulent en een praktijkondersteuner huisarts.
Kun je niet naar de inloop komen maar heb je wel behoefte aan contact? Stuur ons een WhatsApp bericht of mail, dan maken we een passende afspraak

Voor meer informatie verwijzen we naar de flyer Samen Zorgen

IK een ‘mantelzorger’?
Vaak herkennen we ons niet in dat woord ‘mantelzorger’. In 2019 verleende ruim 15% van de Nederlanders mantelzorg. Als dat percentage ook voor onze wijk geldt betekent het dat er zo’n 240 mantelzorgers in Alandsbeek wonen. Buurtgenoten die zorgen voor hun ouders, een vriend, buurvrouw, hun partner of kind.

Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken (lichamelijk en/of psychisch), gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg (min. 3 mnd.) die onbetaald is.

Je hoeft het niet alleen te doen…
In de praktijk blijken veel mantelzorgers het gevoel te hebben er alleen voor te staan. Zonder échte problemen stap je namelijk niet naar de hulpverlening. Ondertussen zou je best wel eens wat willen sparren. Al was het maar om je verhaal een keer te kunnen delen of wat tips te krijgen van een deskundige.
Daarom nodigen we je van harte uit: kom eens langs!