Avondklok & Mantelzorg

Ben je mantelzorger? En moet je tijdens de avondklok noodzakelijke en niet verplaatsbare zorg verlenen? Download dan de verklaring noodzakelijke mantelzorg op www mantelzorg.nl/avondklok.

Gevolgen voor mantelzorgers

De avondklok heeft ook gevolgen voor mantelzorgers. Woont degene voor wie je zorgt niet bij je in huis? En heeft je naaste tussen 21.00 en 4.30 uur mantelzorg nodig die je niet kunt verschuiven naar een moment voor of na de avondklok? Dan mag je hiervoor op pad. Wel is het noodzakelijk dat je dan een ‘Eigen verklaring avondklok’ bij je hebt.

Waarom een verklaring?Mantelzorg | De ZorgZaak

Mantelzorgers die zorgen voor een naaste die elders woont, maken zich zorgen over hun mogelijkheden om gedurende de avondklokuren over straat te kunnen voor noodzakelijke mantelzorg. De Mantelzorglijn is hier de afgelopen dagen veel over gebeld. MantelzorgNL heeft deze zorgen aangekaart bij het Ministerie van VWS en gehoor gevonden.

Mantelzorgers kunnen met de verklaring over straat voor niet verplaatsbare en noodzakelijke mantelzorg. Deze verklaring wordt op dit moment ontwikkeld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zodra de verklaring beschikbaar is, zal deze op deze website mantelzorg.nl te downloaden zijn.