Chi Neng Qigong in de wijk

Binnenkort verwacht in Alandsbeek: Lessen Chi Neng Qigong

In China is het heel normaal: groepen mensen die in een park of op een plein samen Chi Neng Qigong beoefenen. Voor ons Nederlanders is dat mogelijk een beetje wennen. Toch zijn wij van plan om hier binnenkort in Alandsbeek mee te starten. Gisteren hebben we als wijkvereniging hiervoor toestemming gekregen van de gemeente!

Midden in onze wijk ligt het veld Waarden – Krooneend. Hier kunnen de rustige oefeningen prima met afstand tot elkaar worden gedaan.

Al een aantal weken zijn we in overleg met Jolanda Bast over dit plan. Jolanda is mede-eigenaar van Studio Omnis én wijkgenote van de Travertijn. Ze was direct heel enthousiast over het idee om deze lessen in de buitenlucht, op een veld in de wijk te gaan geven.
“Sinds 2015 ben ik werkzaam als Chi Neng Qigong instructeur en coach. Bewegen is de rode draad in mijn leven, eerst vanuit de dans en nu met Chi Neng Qigong; een unieke combinatie van meditatie in beweging. Deze medische Qigong-vorm is bekend en geliefd vanwege het krachtige effect op de gezondheid.”

Per les mogen we (van de gemeente) met 16 deelnemers op het veld staan.
Leeftijd 16+
De oefeningen kunnen zowel staand als zittend meegedaan worden. Voor ieder is een stoel aanwezig.
De kosten mogen voor niemand een bezwaar zijn om mee te doen. Daarom zetten we een pot neer en werken met een vrijwillige bijdrage.
Tijdstip: woensdag van 12.00 – 13.00 uur.
Opgave verplicht: buurkrachtalandsbeek@gmail.com
Meer algemene informatie over Chi Neng Qigong en de docente vind je op studio-omnisleusden.nl

Heb je interesse om mee te gaan doen en wil je op de mailing-list voor deze activiteit? Mail de vereniging:  buurkrachtalandsbeek@gmail.com