Proef verduurzaming woningen naar Alandsbeek

In de Leusder Krant van morgen (5 mei)* staat een interessant artikel voor woningeigenaren in Alandsbeek. Als bestuur van de wijkvereniging zijn we blij dat het gelukt is om de pilot Verduurzaming Woningen naar onze wijk te krijgen. Overleg met de gemeente is gaande. Binnenkort volgt concreter nieuws via deze website.
* inmiddels zijn we erachter dat dit artikel alleen te lezen is door mensen met een abonnement op de Leusder Krant. 

(Uit: Collegenieuws week 17)
Leusden is door het ministerie van Binnenlandse Zaken geselecteerd voor een project om woningeigenaren in een wijk te ondersteunen en ontzorgen bij woningverduurzaming op weg naar een toekomstbestendige en gasloze woning.
Na overleg met wijkorganisatie Buurkracht Alandsbeek en het wegen van mogelijke alternatieven heeft het college besloten om de wijk Alandsbeek hiervoor aan te wijzen. De opbouw van de wijk sluit wat betreft bouwjaren, woningtypen en bewonerssamenstelling goed aan bij de opzet en de leerdoelen van het project.