Stand van zaken Duurzaamheidsproject

Vanuit de wijk kwamen wat vragen over reclamefolders van o.a. Eigen Huis over de collectieve aanschaf van zonnepanelen. Heeft die mailing iets te maken met het Duurzaamheidsproject dat eraan zit te komen? Antwoord: nee. Sommige aanbieders gebruiken een huisstijl die suggereert dat het gemeentepost betreft, heel verwarrend.

Het eerder aangekondigde Duurzaamheidproject voor Alandsbeek is een samenwerking van externe partners (zoals Regionaal Energieloket en TU Eindhoven),  de gemeente Leusden en IkWilWatt. Momenteel bevindt het zich nog in de opstart- en inventarisatiefase. De planning is om medio september ’21 een Alandsbeker uit te brengen met daarin uitgebreide informatie over het project.
Op dit moment vindt gesprek plaats tussen een vertegenwoordiging uit de wijk (werkgroep Duurzaam) en de projectorganisatie. Ook worden enkele woningscans (z.g.’huisfluistersessies’) uitgevoerd bij een beperkt aantal huizen van verschillende types die voorkomen in de wijk.  Deze bewonerservaringen en bouwkundige kennis zijn de basis voor een interactief programma dat de bewoners in Alandsbeek gaat helpen bij het maken van een toekomstbestendig plan voor hun huis. Na de zomervakantie hierover meer!  

Vind je het leuk om mee te doen aan werkgroep Duurzaam?
Stuur een reactie: buurkrachtalandsbeek@gmail.com

Heb je vragen over het verduurzamen van je eigen huis, bijvoorbeeld over isoleren of zonnepanelen? Een energiegids van IkWilWatt informeert je graag, aanvragen kan via www.ikwilwatt.nl